Hollanda basını yazdı: Adana Demirspor'un yeni teknik direktörü belli oldu

Adana Demirspor
Hollanda basını yazdı: Adana Demirspor'un yeni teknik direktörü belli oldu

Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'da Vincenzo Montella'dan boşalan teknik direktörlük görevine Patrick Kluivert getiriliyor.

Hollanda gazetesi De Telegraaf'ın haberine göre; Adana Demirspor teknik direktörlük görevi için Patrick Kluivert ile 2 yıllık sözleşme üzerine prensip anlaşmasına vardı. Kalan küçük pürüzlerin de halledilmesinin ardından 46 yaşındaki genç teknik adam, sözleşme imzalamak üzere Türkiye'ye gelecek.

Futbolu bıraktıktan sonra Curaçao Milli Takımı'nda ve Twente'nin alt ligde mücadele eden Rezerv takımında teknik direktörlük, Kamerun Milli Takımı'nı çalıştıran Clarence Seedorf'un yardımcılığı, PSG'de futbol direktörlüğü ve Barcelona'da gençlik akademisi başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulunan Kluivert'ın Adana Demirspor'da teknik direktörlük yapmanın kariyerine yeni bir soluk kazandıracağını düşündüğü ve bunu büyük bir fırsat olarak gördüğü belirtildi.

Futbolculuk döneminde Ajax, Milan, Barcelona, Newcastle United, Valencia, PSV Eindhoven ve Lille gibi önemli takımların formalarını giyen ve 200'ün üzerinde gol kaydeden Kluivert, Hollanda Milli Takımı tarihinin de en çok gol atan 4 oyuncusu arasında yer alıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Adana Demirspor Vincenzo Montella Patrick Kluivert