"Bu kaleci normal değil!"... Kalede 10 numara gibi oynayabilen Hollandalı kaleci Premier Lig yolcusu

futbol transfer haberleri
"Bu kaleci normal değil!"... Kalede 10 numara gibi oynayabilen Hollandalı kaleci Premier Lig yolcusu

2002 Breda doğumlu Hollandalı kaleci Bart Verbruggen bir anda transferin gözdesi oldu. Rakip forvetler onun için 'Bu kaleci normal değil' ifadesini kullanıyor. Verbruggen'in bu sezon İngiltere Premier Lig'e transferine kesin gözüyle bakılıyor.

2022 Breda doğumlu Hollandalı 'tuhaf' kaleci Bart Verbruggen bir anda transferin gözdesi oldu.

Haber: Mehmet Efendi - Haber Global

Hollanda Milli Takımıyla 21 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda boy gösteren Anderlecht kalecisi Bart Verbruggen'in fiyatı bir anda fırladı. Premier Lig devleri Hollandalı kalecinin peşine düştü.

"Bu kaleci normal değil!"... Kalede 10 numara gibi oynayabilen Hollandalı kaleci Premier Lig yolcusu - Resim : 1

Dış basında yer alan haberlere göre Brighton ilk adımı atan takım oldu ve imzaya çok yakın. Manchester United ve Burnley'nin de genç kalecinin peşinde olduğu belirtiliyor.

KOMPANY ONU YAKINDAN TANIYOR

Burnley'nin başındaki Kompany, onu Anderlecht'ten tanıdığı için bir anda transferde öne çıkabilir.

Hayalinin İngiltere'de oynamak olduğunu belirten Hollandalı kaleci "Benden bahsediyor olmaları beni gururlandırıyor ama şu anda Avrupa Şampiyonası'na odaklandım" diye konuştu.

Her ne kadar kulübü Anderlecht geçen sene başarısız olup ligi 11. sırada bitirse de Verbruggen'in fiyatı bundan etkilenmedi. Anderlecht'le 24 maçta 28 gol yerken 10 maçta ise hiç gol yememeyi başardı.

"Bu kaleci normal değil!"... Kalede 10 numara gibi oynayabilen Hollandalı kaleci Premier Lig yolcusu - Resim : 2

Yaptığı kurtarışlar önce sosyal medyanın dikkatini çekti. Twitter ve Youtube'da onun kurtarışlarından hazırlanan videolar izlenme rekorları kırdı.

"DÜNYANIN EN İYİ 5 KALECİSİNDEN BİRİ"

Westerlo'nun forveti Tuur Dierckx onun için "Dünyanın en iyi 5 kalecisinden biri. Normal değil, beni çok etkiledi. Sahadaki diğer oyunculardan 2, 3 kat daha iyi bir oyuncu" diyerek onu tanımladı.

Özellikle Anderlecht ile Konferans Ligi'nde müthiş bir performans sergiledi. Ludogorets'in 3 penaltısını birden kurtardı. Gol yemeden penaltı atışlarını bitirdi. Villarreal'e karşı müthiş bir performans ortaya koydu, turu getiren adam oldu.

VERBRUGGEN NASIL BİR KALECİ?

Peki Verbruggen'i bu kadar sıra dışı yapan ne? Öncelikle Hollandalı kaleci, kalesine yapışık oynamıyor. Daha geniş bir alanı kontrol ediyor. Bazen kalesinin çok önünde bile görülebiliyor. Gelen şutlarda sağa sola atlamada müthiş bir refleks gösteriyor. Hemen hemen her topa dokunabiliyor. Tek eksiği bloklama gibi görülüyor ancak halen genç ve bu özelliğini de geliştirebilir.

"Bu kaleci normal değil!"... Kalede 10 numara gibi oynayabilen Hollandalı kaleci Premier Lig yolcusu - Resim : 3

İstatistiklerde onun ne kadar iyi bir kaleci olduğunu gösteriliyor. Atılan şut sayısına göre yemesi beklenenden 3,3 daha az gol yiyor. Konferans liginde yüzde 85,2 ile en iyi kurtarış yüzdesine sahip 4. kaleci oldu.

Kalesine yapılan ortaların yüzde 10,8'inde topa sahip oluyor. Bu da onu 5 büyük lig dışındaki kaleciler arasında en iyiler dilimine sokmaya yetiyor.

Modern bir kalecinin tüm özelliklerine sahip. Özellikle ayağını kullanması onu De Zerbi, Kompany ve Ten Hag'ın transfer listesine soktu.

"Bu kaleci normal değil!"... Kalede 10 numara gibi oynayabilen Hollandalı kaleci Premier Lig yolcusu - Resim : 4

Verbruggen maç başına ortalama 37 pas verme girişiminde bulunuyor. Bir kaleci için bu çok yüksek bir rakam. Kendi alanı içine verdiği paslarda yüzde 98 başarı oranına sahip. Ancak çok fazla risk aldığı da söyleniyor. Sadece kısa değil isabetli uzun paslarıyla da dikkat çekiyor.

Westerlo'lu futbolcu Dierckx "Sanki kalenin önünde oynayan bir 10 numara orta saha oyuncusu gibi. Pasları da normal değil" diyor.

Kaynak: Haber Global TV

Anderlecht son dakika transfer haberleri Premier Lig transfer haberleri