Hocaya yazar

Hocaya yazar

Bu tarihi mağlubiyet en başta Jorge Jesus’a yazar. Lafı eğip bükmeye gerek yok. Çok kötü bir ilk 11, devamında rakibin hamlelerine karşılık verememe ve göstermelik, alışıldık değişiklikler…

Rakip 10 kişi kalmış, skor 2-1’e geliyor, takımda maç bitmiş gibi bir panik havası. Maçın bitmesine daha uzatmalar hariç yarım saat var. Neden? Böyle anlarda sorumluluk alacak kaliteli oyuncun yok da ondan. Her şeyi geçtim 10 kişi kalmış bir rakipten 4 gol yemenin özrü olmaz. Hoca kadar oyundan kopan futbolcular da suçlu.

Altyapıdan takım çıkarsanız, inanın 10 kişi karşısında bu kadar panik yapmazdı. Fenerbahçe panik yaptıkça Beşiktaş da havaya girdi. Büyük maçlarda sürekli baş ağrıtan ve hiçbir fayda sağlamayan üçlü savunma inadı yine devam etti Jorge Jesus’un. Hocam olmuyor işte. Bu sistemin zaafları var.

Elindeki stoperler buna uygun değil. Szalai ve Samet gibi iki ağır stoperle arkaya atılan her topta pozisyon buldu Beşiktaş ve on kişiyle maçı kazandı. Redmond yürüye yürüye geçti Fenerbahçe savunmasını, araya attığı iki topta defans darmadağın oldu. Hep aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek, hayalcilikten başka bir şey değil.

Galatasaray derbisinden sonra Beşiktaş maçında da bariz bir kalite eksikliği ortaya çıktı. Rakiplerin işi bitiren oyuncuları var, Fenerbahçe’nin yok. Bir Redmond bir Cenk Tosun maçı koparmaya yetti. Aboubakar yakaladı mı attı.

Müthiş bir Arda Güler izledik. Zaten ondan başka da fark yaratan oyuncu yoktu. Ama tek başına Arda ne yapsın? O da bir yere kadar takımı taşıdı. Valencia’ya bakıyoruz, evet gol rekorları kırıyor ama en kritik yerlerde kayıp. İlk yarıda karşı karşıya pozisyonu harcıyor, dönüyor penaltıyı kaçırıyor ve maçın seyrini değiştiriyor. O penaltıyı atamazsan, rakibi oyuna sokarsın.

Yıldız yokluğunda yıldız muamelesi görüyor Valencia. Bunu kabul edelim. Serdar Dursun da bu kadar 11’de şans bulduğu geçen sezonun ikinci yarısında dünya kadar gol atmıştı. Dökülen Pedro’ya nasıl 77 dakika sabretti hoca inanılır gibi değil.

Emre Mor ne yapsa olmuyor. Ferdi’yi sol bekte öldürüyoruz. Böyle yetenekli futbolcuyu alışık olduğu yerde oynatmalı artık hoca. Jesus, penaltı kaçtıktan sonra oyuna neden müdahale etmez. Dörtlü savunmaya geçip, biraz kontrollü oyun tercih edilebilirdi. Şampiyonluk yarışında çok ağır bir yenilgi. Bunun psikolojisinden erken çıkılmazsa, sonuçları daha da ağır olur.