Arda Güler ile Carlo Ancelotti arasında ateşkes!

Arda Güler Real Madrid Carlo Ancelotti A Milli Takım Vincenzo Montella
Arda Güler ile Carlo Ancelotti arasında ateşkes!

Sezon başında Carlo Ancelotti'nin nadiren şans verdiği Arda Güler hem temiz hava almak hem de futbol oynamak için Milli Takım kampına katıldı.

Bazen milli aralar futbolcuların yeniden özgüvenlerini kazanmalarına ve kulüplerine daha güçlü dönmelerine yol açabilir.

Arda Güler için de durum bu. Bu sezon 3'ü ilk 11'de olmak üzere 10 maçta forma giyen 19 yaşındaki oyuncu, geçen sezon 5 maçta 6 gol atmıştı. Ancak bu sezon ne gol atabildi ne de asist yapabildi. Sadece takımına 2 penaltı kazandırdı.

Vincenzo Montella yeterince forma şansı bulamasa da Arda Güler'i ilk 11'de oynatmayı planlıyor. Vatandaşı Ancelotti her geçen gün ona daha az şans verse de Montella Arda'dan memnun.

Son 4 maçta sadece 44 dakika süre alan Arda Güler, toplamda 291 dakika görev aldı. Bu da maç başına 29,1 dakika anlamına geliyor. Geçen sezona göre 2 dakika daha az.

11 Ekim'de Karadağ ve 14 Ekim'de İzlanda ile oynanacak maçlarda yeniden kendisini bulması beklenen Arda Güler'in Milli Takım'da oyun kurucu pozisyonunda oynaması bekleniyor. Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız, Orkun Kökçü gibi isimlerle birlikte özlenen Arda Güler olmak için çabalayacak.