Her şeye rağmen Arda Güler bugün Modric'e kurban edilebilir

Arda Güler Real Madrid Carlo Ancelotti İspanya La Liga
Her şeye rağmen Arda Güler bugün Modric'e kurban edilebilir

Real Madrid Las Palmas maçına bazı değişikliklerle çıkacak. Kimilerine göre Arda Güler ilk 11'de yer alacak, kimilerine göre ise Modric'i göreceğiz.

Real Madrid son on iki gün içinde üçüncü maçına Las Palmas deplasmanında çıkacak. Takımın bir kısmının sezon öncesi hazırlık kampında yer almamasının sıkıntılarını yaşayan İspanyol  devinde  Alaba, Camavinga ve Bellingham'ın sakatlıkları da seçenekleri azalttı.

Sadece iki stoperi (Militao ve Rüdiger) ve bir pivotu (Tchouameni) var, Courtois ve Valverde'ye dokunulmaz ve Mbappé ile Vinicius'u 11'den çıkarmak düşünülemez. Bu nedenle, Lucas Vázquez'in Carvajal'ı rahatlatma seçeneği ve Mendy'nin cezalı olduktan sonra geri dönmesiyle birlikte, bek oyuncuları rotasyonu göreceğiz.

ARDA MI MODRIC MI?

Valladolid'e karşı oynanan mücadelenin ardından orta sahada ve hücumda birer pozisyon kalıyor. Çizgiler Modric'in, gelecek ise Arda Güler'in.  Arda Güler geçtiğimiz pazar günü en çok sayıda şut bitiren (beş), en çok orta yapan (dört), ikinci yarıda en başarılı olan oyuncu oldu.

İspanyol basını Modric ve Arda Güler'in bugün birlikte forma giyeceğini, Valverde'nin dinlendirileceğini söylüyor. Ancak Valverde'nin son maçta kilidi açan isim olduğu gerçeğini unutmamak lazım. Bu yüzden Ancelotti, Modric ve Arda Güler arasında seçim yapabilir. Evinden uzakta, düşmanca bir stadyumda oynanan bir çatışmada Modric'in oyun deneyimi ve bilgisi daha ağır basabilir.

BRAHIM RODRYGO'YU KESECEK

Bir de hücum hattı var. Çalışmıyor. Rodrygo, Ancelotti'nin zevkine çok uygun ve hücum üçlüsü içinde şu ana kadar gol atabilen tek kişi ama Brahim zorluyor. Geçen yıl 2.000 dakikanın biraz üzerinde süre alarak sadece 22 maçta forma giydi ve 12 gol atıp 9 asist yaptı. Daha fazla oynama süresine sahip olmasına rağmen Milan'da bu rakamlara asla ulaşamamıştı.

LAS PALMAS BOŞ TAKIM  DEĞİL

Bir de işin Las Palmas tarafı var.  Geçen sene topa sahip olmada ikinci sırada (%60), Barça'nın hemen arkasında ve Real Madrid'in üzerinde yer aldılar. Yoğun baskı yapan, gol yiyince çabuk toparlanan bir takım.