Haydar Aliyev Karabağ Cup Turnuvası sona erdi... Narmina Mustafayeva: O sevinci yeniledik

Spor haberleri Tenis Azerbaycan

Karabağ'ın işgalden kurtuluşunun 2. yılında 3.sü düzenlenen 100. yıl Haydar Aliyev Karabağ Cup Tenis Turnuvası sona erdi. Yüzlerce sporcunun katılım gösterdiği ve büyük bir ilgiyle takip edilen turnuvada ödüller, düzenlenen törende sahiplerini buldu.

Karabağ'ın işgalden kurtuluşu sebebiyle, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve 6 Temmuz'da başlayan 100'üncü yıl Haydar Aliyev Karabağ Cup Tenis Turnuvası sona erdi.

Azerbaycan Başkonsolosluğu tarafından taş spor tesislerinin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyon, 30 kategoride 450 tenis sporcusunun katıldığı ödül töreniyle tamamlandı.

Azerbaycan'ın milli lideri olarak anılan Haydar Aliyev'in 100'üncü doğum yılı olması nedeniyle bu yıl turnuva "100'üncü yıl Haydar Aliyev Karabağ Cup" adıyla oynandı.

Turnuvanın şampiyonları, kupalarını Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, konsolosluk yetkilileri ve Taçspor Kulübü Başkanı Ali Polat Bengiserp ve yönetiminin katılımlarıyla düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva Haber Global'e özel açıklamalarda bulunarak organizasyonun önemine değindi.

Mustafayeva, "Hem Karabağ kupası olmasıyla hem de Azerbaycan'ın milli lideri Haydar Aliyev'in doğumunun yüzyılının kutlamalarıyla taçlandırıldı. Çok mutluyuz... Biliyorsunuz Haydar Aliyev Azerbaycan için bölge için çok önemli hem cumhurbaşkanlığı döneminde hem ondan önce hem ondan sonra tüm yaptıklarıyla çağdaş Azerbaycan'ın kurucusu, mimarı olmasıyla Azerbaycan'ın şimdiki geldiği noktayla biz çok gurur duyuyoruz. Bu etkinliklerle hem Karabağ adını burada gördük o sevinci yeniledik. Hem de Haydar Aliyev'in anısını onun aziz hatırasını ülkemizde yaşatıyoruz. Her zaman da böyle olacaktır. Azerbaycan halkımız var oldukça bizim yüreklerimizde, hafızalarımızda ebedi olarak yaşayacak" dedi.

Turnuvada ödül alan sporculardan Mehmet Bulak, Azerbaycan adına düzenlenen bir etkinlikte yer almaktan yana çok mutlu olduğunu söyledi.

Turnuva, Türkiye Tenis Federasyonu programında T- 200 kategorisinde yer alırken, kazanılan puanların uluslararası tenis federasyonu sıralamasında geçerli da olacağı öğrenildi.

 



 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

tenis spor Azerbaycan