Hatayspor, Galatasaray'a 'dur' dedi

Süper Lig Galatasaray Hatayspor
Hatayspor, Galatasaray'a 'dur' dedi
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'in 12. haftasında lider Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Hatayspor'a 2-1'lik skorla kaybederek bu sezon sahadan ilk kez mağlup ayrıldı.

Süper Lig'in 12. haftasında Hatayspor ile lider Galatasaray karşı karşıya geldi.

Mersin Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Hatayspor 14. dakikada Rigoberto Rivas ile 1-0 öne geçti. Hatayspor'un attığı gol ilk olarak ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı fakat VAR'dan yapılan uyarının ardından gol geçerli sayıldı.

Sarı-kırmızılılar bu gole cevabı 14 dakika sonra Wilfried Zaha ile verdi. Erce Kardeşler'in hatasını iyi değerlendiren Fildişi Sahilli oyuncu skoru 1-1'e getirdi ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıya baskılı başlayan Galatasaray girdiği net fırsatlardan yararlanamazken 2 kez de topu direkten döndü. Ev sahibi ekip 55. dakikada gelişen kontra atakta Didier Lamkel'in attığı golle maçta bir kez daha öne geçti ve durum 2-1'e geldi.

Kalan dakikalarda karşılıklı pozisyonlar yaşansa da Volkan Demirel'in öğrencileri skor avantajını korumayı başararak sahadan 2-1 galip ayrılarak ligde 3 maç aradan sonra galip gelmeyi başardı.

MAÇ FAZLASIYLA LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

Bu sezon ligde ilk kez sahadan mağlup ayrılan Galatasaray, 31 puanda kalmasına rağmen maç fazlasıyla en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin önünde liderliğini sürdürdü, 3 maç aradan sonra kazanan Hatayspor ise 17 puana yükselerek ligde 9. sırada yer aldı.

Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray sahasında Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek, Hatayspor ise İstanbulspor deplasmanına konuk olacak.

 

Kaynak: Haber Global TV