Hasan Arat, Samet Aybaba'nın Beşiktaş'a döneceğini açıkladı! İşte yeni görevi

Hasan Arat Beşiktaş Süper Lig
Hasan Arat, Samet Aybaba'nın Beşiktaş'a döneceğini açıkladı! İşte yeni görevi
DepoPhotos

Beşiktaş başkan adaylarından Hasan Arat, seçimi kazanması halinde, Samet Aybaba'nın Futbol Takımları Genel Koordinatörü olarak görev yapacağını açıkladı.

Beşiktaş'ta 3 Aralık'ta yapılacak olan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a kısa süre kala başkan adaylarının listelerindeki isimler bir bir belli olmaya başladı.

Hasan Arat, başkanlığa seçilmesi halinde Beşiktaş'ın efsane isimlerinden Samet Aybaba'nın Futbol Takımları Genel Koordinatörü olarak görev yapacağını açıkladı.

Samet Aybaba'nın Futbol Takımları Genel Koordinatörü olacağını belirten Arat, "Biz sporu ve idareyi ayırıp hedefleri belirli bir noktada toplayacağız. Sporu sporcular yönetecek. Sporu spordan gelenler yönetecek. Kendilerinden gelen raporlar doğrultusunda biz kilidi açmak için çalışacağız. Beşiktaşlı sandığı gelsin oyunu atsın. Biz bir vizyon ortaya koyduk. Sporu bilenler, sporun içinden gelenler bunu iyi biliyorlar. Oluşturacağımız iskeletin Beşiktaş'taki lideri Samet Aybaba olacak. Çok kıymetli bir görevlendirmedir. Minik takımlardan, futbol okullarına, altyapıdan, kadın futbol takımına, A takıma kadar bütün takımların anahtarı Samet Aybaba'da olacak. Bayern Münih örneği hep konuşulurdu ama bugüne kadar uygulanmadı. Bu imkanı, şu an biz sunuyoruz. Beşiktaşlı, bunu iyi değerlendirsin. Bizim hayallerimize ortak olsun. Çok çalıştık ve inandığımız yolda devam ediyoruz. Moralimiz çok iyi."

SAMET AYBABA: "SEÇIMDEN SONRA BEŞIKTAŞ'TA HER ŞEY ÇOK FARKLI OLACAK"

Ülke futbolunda bir rol model ortaya çıkarmayı istediklerini söyleyen Samet Aybaba, "Başkan bana aylar önce 'Beşiktaş için yola çıkıyorum. Var mısın?' dedi. 'Benim zaten başka yolum yok.' dedim. Bilgi birikimimizi ön plana çıkararak elimizden geleni yapacağız. Bizim ülkemizde 'niye bu işi başkaları yapıyor?' diye arkadaşlarımla hep konuşurduk. Bir rol model ortaya çıksın istiyoruz. Transferlere de çalıştım, mevcut kadroya da çalıştım. Altyapı konusunda mütevazı olmayayım, Türkiye'de en iyi benimdir. Severim çünkü. Hep söylenir, altyapıyı şöyle yapacağız böyle yapacağız diye ama yapılmaz. Biz altyapıya Türkiye'nin en iyi tesisini yapacağız. Altyapı tesisimize Serpil Hamdi Tüzün'ün ismini vereceğiz. Oraya gelen çocuklara onun kim olduğunu öğretmekle başlayacağız. Her şeyin en iyisini yapacağımıza inanıyorum. Seçimden sonra Beşiktaş'ta her şey çok farklı olacak. 50 yıldır bu işin içindeyim. Kadro yapılanmasıyla ilgili geniş bir çalışma yaptım. Kolay değil ama doğru oyuncuları alacağız. Hocamızla konuştuk. Birkaç mevki ile ilgili çalışıyoruz. Zaten dışarıdan Beşiktaş'ı izliyordum. Bu konuyla ilgili başkanımıza da listeyi verdim. Takım içinde performansı yükselmeyen oyuncular olursa, görüşeceğiz ve kendisi ile en az zararla yollarımızı ayıracağız. Kongreden sonra geniş açıklamayı da yaparım" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Global TV