Harry Kane, Bayern Münih'i sırtlamaya devam ediyor

Bayern Münih Almanya Bundesliga futbol
Harry Kane, Bayern Münih'i sırtlamaya devam ediyor
Reuters

Bundesliga'nın 15. haftasında sahasında Stuttgart ile karşı karşıya gelen Bayern Münih, sahadan 3-0 galibiyetle ayrılarak Leverkusen'i takibini sürdürdü.

Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 15. hafta mücadelesinde zirve mücadelesi veren Bayern Münih, Allianz Arena'da Stuttgart'ı ağırladı.

Ev sahibi ekip, 2. ve 55. dakikalarda Harry Kane, 63. dakikada Kim Min-Jae'nin ağları sarsmasıyla rakibini 3-0 mağlup etti.

Bayern Münih, 1970-74 yılları arasındaki 64 Bundesliga maçında üst üste gol atma rekorunu, bu maçtaki performansıyla egale etti.

Ligde bir maçı eksik Bayern Münih, 35 puanla Bayer Leverkusen'in ardından ikinci sıradaki yerini korudu. 31 puanlı Stuttgart ise dördüncü sırada yer aldı.

GEÇEN SEZONKİ GOL KRALLARINI ŞİMDİDEN GEÇTİ

Bayern Münih'in sezon başında 100 milyon Euro bonservis ödeyerek Tottenham'dan transfer ettiği İngiliz golcü Harry Kane, bugüne dek Almanya Bundesliga'da çıktığı 14 maçta 20 gol kaydederek geçen sezonun golcülerini şimdiden sollamış durumda.

Bundesliga'da geçtiğimiz sezon Niclas Füllkrug ve Christopher Nkunku 16'şar kez gol sevinci yaşayarak gol krallığı listesinde zirveyi paylaşmışlardı.

SIRADA LEWANDOWSKİ'NİN REKORU VAR

Bayern Münih'in efsaneleri arasına giren Robert Lewandowski'nin rekoru, Harry Kane'in bir sonraki hedefi olarak dillendirilmeye başlandı.

Lewandowski, Bundesliga'da 2020-2021 sezonunda 29 maçta kaydettiği 41 golle lig tarihinin bir sezonda en çok gol atan futbolcusu olmuştu.

Polonyalı oyuncu, Gerd Müller'in 1971-1972 sezonundaki 40 gollük performansını geçerek yaklaşık 50 yıllık rekoru kırmıştı.

İngiltere Premier Lig’de 2016, 2017 ve 2021 yıllarında gol kralı olan Kane'in, Lewandowski'nin 41 gollük rekorunu kırıp kıramayacağı şimdiden merak ediliyor.

Kaynak: AA