Leverkusen'in son kurbanı Frankfurt! Xabi Alonso'nun şampiyonluk yürüyüşü devam ediyor

Almanya Bundesliga futbol
Leverkusen'in son kurbanı Frankfurt! Xabi Alonso'nun şampiyonluk yürüyüşü devam ediyor

Almanya Bundesliga'nın 15. haftasında Bayer Leverkusen sahasında karşılaştığı Eintracht Frankfurt'u 3-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Almanya Bundesliga'nın namağlup tek takımı olan lider Bayer Leverkusen, 15. hafta maçında Eintracht Frankfurt'u konuk etti.

Bay Arena'da oynanan maçı Bayer Leverkusen 4-0 kazanırken, kırmızı-siyahlı takıma galibiyeti getiren golleri 14. dakikada Victor Boniface, 51. dakikada Jeremie Frimpong ve 57. dakikada Florian Wirtz kaydetti.

Bu sonucun ardından 39 puana yükselen Xabi Alonso yönetimindeki Bayer Leverkusen, iki maç eksiği bulunan 32 puanlı Bayer Münih'in önünde liderliğini sürdürdü. Eintracht Frankfurt ise 21 puanda kaldı.

Bundesliga'nın hafta içinde oynanacak 16. hafta maçlarında Leverkusen sahasında Bochum ile karşılaşacak, Eintracht Frankfurt ise Mönchengladbach'ı konuk edecek.

24 MAÇTA 77 GOL ATTILAR!

Xabi Alonso’nun öğrencileri, bu sezon Bundesliga'da oynadıkları 15 maçta rakip kaleleri 42 kez sarsarken, UEFA Avrupa Ligi'nde 6 maçta 19, Almanya Kupası'nda ise 3 maçta 16 gol kaydetti

Kırmızı-siyahlı takım toplamda 24 maçta 77 gol atarak maç başına 3.2 gol ortalaması yakaladı.

Tarihinde Bundesliga şampiyonluğu bulunmayan Bayer Leverkusen, bu performansını sezon sonuna kadar sürdürebilirse son 11 sezonun şampiyonu Bayern Münih'in hegemonyasına son verecek. 

SKORA EN ÇOK KATKI SAĞLAYANLAR BONIFACE VE WIRTZ OLDU

Bayer Leverkusen'de bu sezon skora en çok katkı sağlayan isimler Victor Boniface ve Florian Wirtz oldu.

Boniface çıktığı 22 maçta 15 gol ve 8 asistlik performans sergilerken, Florian Wirtz ise 22 maçta 8 gol - 11 asist üretti. Kırmızı-siyahlıların durdurulamayan ikilisi takıma toplamda 42 gollük katkı sağlamış oldu.

Bayer Leverkusen

Kaynak: Haber Global TV