Hangi saatte nerede olduğunu biliyorlar! Evlerine giriyorlar...

futbol
Hangi saatte nerede olduğunu biliyorlar! Evlerine giriyorlar...
Tolgay Arslan takımı Udinese'nin Inter'i 3-1 yendiği maçta ekibi adına son golü attı. O sırada hırsızlar elindeydi... Fotoğraf: Reuters

Avrupa'nın milyonluk ayakları olan süper star futbolcular hırsızların açık hedefi halinde. Frank Lampard'ın evi üç kez soyulurken, tehlikeli durumlar için evlerine panik odası bile yaptıranlar var.

Pek çok insanın günün belirli bir saatinde nerede olacağını sadece etrafındaki insanlar bilir. Kimin ne zaman işine gittiği, mesaisini sonlandırdığını yakın çevresi dışında bilen olmaz. Bu durum ünlü insanlar için geçerli değil. Dünyaca ünlü bir sanatçının konser takvimi neredeyse bir yıl önceden belli olur. Bu da yılın hangi günü hangi şehirlerde olduğunun açık şekilde ilan edilmesi anlamına geliyor.

Benzer bir durum futbolcular için de geçerli. Devre araları ve tatiller dışında normal sezon devam ederken bir futbolcu kadrodaysa takımıyla birlikte ya kampta ya yedek kulübesinde ya da sahadadır. Bu durum hırsızların da iştahını kabartmıyor değil. Lüks yaşamları ile göz önünde olan milyonlarca euro değerindeki futbolcular maç sırasında yani evlerinde değilken hırsızların açık hedefi olabiliyorlar.

Hangi saatte nerede olduğunu biliyorlar! Evlerine giriyorlar... - Resim : 1

GOLÜ ATARKEN HIRSIZ EVDEYDİ

Bu durum en son İtalya’da Udinese forması giyen, Türkiye’de Beşiktaş ve Fenerbahçe’de forma giyen Tolgay Arslan’ın başına geldi. Arslan, Inter ile oynanan lig müsabakasında sahadayken hırsızlar evine girdi. Arslan takımı için skoru 3-1’e getiren golü kaydederken o sıralarda hırsızlar evinde değerli eşyaları arıyordu.

Barcelona’dan Chelsea’ye transfer olan Pierre-Emerick Aubameyang da hırsızların hedefi olmuş, biraz da yaşadıklarının etkisi ile bu yaz Barcelona’yı terk etmişti. Gabonlu golcünün evine giren hırsızlar kendisini darp etmiş, çaldıkları değerli eşyalar ile kayıplara karışmışlardı.

Hangi saatte nerede olduğunu biliyorlar! Evlerine giriyorlar... - Resim : 2
Pierre-Emerick Aubameyang, Barcelona'da başına gelenlerden sonra Chelsea'nin yolunu tuttu. Fotoğraf: Reuters

Şu sıralar Avrupa’nın en formda forvet oyuncuları arasında gösterilen Fenerbahçeli Enner Valencia’nın kız kardeşi Erci Valencia, oyuncunun Fenerbahçe’ye transfer olduğu 2020 yılının Ağustos ayında silahlı kişiler tarafından fidye almak amacı ile kaçırılmıştı. Öte yandan müsabaka sırasında Raphael Varane, Dani Alves, Jordi Alba, Thiago Silva ve Sadio Mane gibi yıldızların da evlerini soyulduğu biliniyor.

Kimi futbolcular böyle durumlar için önlem de almaya başlamış. Manchester United’ın İsveçli yıldızı Victor Lindelof, takımının Brentford’u 3-1 yendiği maçta sahadayken eşi ve iki çocuğu, evlerine hırsız girmesi sonucu kendilerini hanelerinin içine yaptırdıkları özel panik odasında kilitlemişlerdi. Olayın ardından Lindelof’un eşi ve çocukları bir süre İsveç’te kaldı.

Hangi saatte nerede olduğunu biliyorlar! Evlerine giriyorlar... - Resim : 3
Şu sıralar Avrupa'nın en formda golcüleri arasında gösterilen Enner Valencia. Fotoğraf: Reuters

EN AZ 80 OYUNCU MAĞDUR

ABD’li yayın organı Vice’ın yaptığı bir hesaba göre; 2000’lerin ortasından 2022 yılının başına kadar Avrupa’da üst düzey futbol oynayan en az 80 oyuncu ve üç teknik adamın evlerine hırsız girdi. İngiltere’de organize suç örgütlerini takip eden istihbarat birimi Operation Opal’den Başmüfettiş Carl Williams kesinlikle son 10 yılda Premier Lig oyuncularına yönelik şiddet vakalarının arttığını belirtiyor. Williams geçen yıl düzenlenen Euro 2020 sırasında da ismini vermediği iki İngiliz milli oyuncunun evine hırsız girdiğini aktarıyor.

Manchester City’li Joao Cancelo geçen yıl aralık ayında sokakta yanında eşi ve çocukları da varken yankesicilerin saldırısına uğramıştı. Yine geçen yıl eylül ayında Chelsea’nin büyük yeteneği Reece James’in evine giren hırsızlar, içinde Euro 2020 ve Şampiyonlar Ligi madalyalarının olduğu kasayı çalmışlardı.

Yaşlandıkça daha harika bir forvete dönüşen Real Madrid’in Fransız yıldızı Benzema, yurt dışı deplasmanındayken evi soyulmuş, Angel DiMaria PSG’de oynarken Paris’teki evinden 500 bin pound değerinde eşya çalınmıştı, aynı gün takım arkadaşı Marquinhos da soyulmuştu.

Futbolcuların başına gelen hırsızlık vakalarının çoğu çözülemiyor. Emniyet güçleri bu hırsızların son derece profesyonel çalıştığının ve sıradan bir eve giren hırsızlardan farklı olduklarının altını çiziyor. Chelsea’nin yaşayan efsanesi Frank Lampard’ın evi 2005, 2008 ve 2019 yıllarında üçer kez soyuldu. Sonuncu olayın arkasında Perulu hırsız Alfredo Lindley’in olduğu düşünülüyor. Lindley, İngiliz emniyetinin uzun süredir peşinde olduğu bir mücevher hırsızı ve ‘Lupin’ lakabı ile tanınıyor. Şili’den başka bir suç örgütü de Thiago Silva’nın 1 milyon pound değerindeki mücevherlerini çalmıştı.

Kaynaklar: Haberglobal.com.tr, Vice, DHA, AA

Kaynak: Web Özel

en çok para kazanan futbolcular