Hakemlere sandalye fırlatan olimpiyat şampiyonu efsane koç hayatını kaybetti

basketbol Spor haberleri Hayatını kaybetti
Hakemlere sandalye fırlatan olimpiyat şampiyonu efsane koç hayatını kaybetti
Foto: Indiana Üniversitesi

1984 Los Angeles Olimpiyatları'nda Michael Jordan'lı, Patrick Ewing'li kadroyla ABD'ye altın madalya kazandıran 'asabi' koç Bobby Knight hayatını kaybetti.

Amerikan Kolej Basketbolu'nun efsanesi olan, aynı zamanda ABD milli takımını 1984'de Olimpiyat Şampiyonu yapan koç Bobby Knight 83 yaşında hayatını kaybetti.

Acı haberi Indiana Üniversitesi duyurdu.

Knight, Indiana'nın başında 3 NCAA şampiyonluğu kazanırken toplamda INdiana, Army ve Texat Tech'in başında toplam 902 maç kazandı.

Amerikan kolej basketbolu tarihine geçen Knight, NCAA'in en çok galibiyet alan altıncı koçuydu.

2008 yılında koçluğu bırakan Knight, özellikle Indiana'ya 1976 yılında getirdiği şampiyonlukla dikkatleri üzerine çekmişti. Sezonda oynanan 32 maçın tamamını kazanmıştı. Bu tarihi başarı şu ana kadar tekrar edilemedi. O dönemki Indiana, tarihin en iyi üniversite takımı olarak kabul ediliyor.

Knight ayrıca basketbolcuyken 1960 yılında Ohio State'le de şampiyonluk kazanmıştı.

Lakabı 'General' olan Knight, 1984 yılında Los Angeles Olimpiyatlarında Amerikan takımına altın madalya kazandırmıştı. Kadroda Chris Mullin, Michael Jordan, Patrick Ewing gibi daha sonra efsane olacak yıldızlar vardı. ABD, finalde İspanya'yı 96-65 yenerek mutlu sona ulaşmıştı.

Sportif başarılarına rağmen öfkesiyle de hatırlanan Knight, otoriter ve patlamaya hazır bir karaktere sahipti. Herkesle kavga eterdi. Hakemelere sandalye fırlatmışlığı bile vardı. Kendi oyuncularıyla bile sürekli tartışılırdı.

2000 yılında bu karakteri başına iş açtı. Oyuncularından birinin boynun sıkarken görüntüleri yayınlandı. Birkaç ay sonra da bir başka öğrenciyle kavga edince görevinden alındı. Enteresandır ki Indiana Üniversitesi öğrencileri, Knight'ın görevden alınmasını protesto etti. 1991 yılında Amerikan Basketbol Onur Listesi'ne alındı.

Kaynak: Haber Global TV