Inter Miami'ye bir eski Barcelonalı daha!

FC Barcelona Lionel Messi futbol
Inter Miami'ye bir eski Barcelonalı daha!

Lionel Messi'nin formasını giydiği MLS ekibi Inter Miami, kariyerini Gremio'da sürdüren eski Barcelonalı forvet Luis Suarez ile anlaşmaya vardı.

Arjantinli gazeteci Cesar Luis Merlo'nun haberine göre; Amerikan 1. Futbol Ligi (MLS) ekiplerinden Inter Miami, Gremio forması giyen Uruguaylı golcü Luis Suarez'le anlaşmaya vardı.

Gremio'yla olan sözleşmesi 31 Aralık'ta sona erecek olan 36 yaşındaki tecrübeli futbolcu, 1 Ocak 2024'te yeni takımına resmen katılacak.

Luis Suarez'in Inter Miami'yle 1 yıllık sözleşme imzalayacağı ve kontratında 1 yıllık uzatma opsiyonu olacağı belirtildi.

Luis Suarez, Gremio formasıyla bugüne dek çıktığı 46 resmi maçta takımına 35 gollük katkı (19 gol - 16 asist) sağladı.

Kariyerinde Nacional, Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona, Atletico Madrid ve Nacional gibi kulüplerin formalarını giyen Suarez, kulüp düzeyinde çıktığı 761 maçta 464 gol kaydetti ve 262 asist üretti.

Uruguay Milli Takımı'yla 137 resmi maça çıkan Suarez, 68 gol - 39 asistlik performans sergiledi.

INTER MIAMI, EFSANE BARCELONA KADROSUNU TOPLUYOR

Lionel Messi transferiyle dünya futbolunun gündemine oturan Inter Miami, Arjantinli süperstarın Barcelona'dan takım arkadaşları olan Jordi Alba ve Sergio Busquets'i de renklerine bağlamıştı.

Luis Suarez'in de transfer edilmesiyle birlikte Inter Miami kadrosunda, Barcelona'nın efsane döneminden 4. isim kadroya katılmış olacak.

Luis Suarez Barcelona'da Lionel Messi ile 258, Sergio Busquets ile 250, Jordi Alba ile 228 maça birlikte çıkmıştı.

Barcelona efsane kadro
Barcelona 2012-2019 yılları arasında 5 La Liga, 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı. [Foto:DepoPhotos]

Kaynak: Haber Global TV