Hakemler kontrolden çıktı

Hakemler kontrolden çıktı

Fenerbahçe yarışın dışına mı itilmek isteniyor? Dünkü Karagümrük galibiyeti bazı şeylerin üzerini örtmemeli.

Her sene kritik haftalarda Fenerbahçe adeta doğranıyor. Dün de aynısı oldu, Fenerbahçe kazandı ve hakem faciasının kıyısından dönüldü. Ya Szalai’nin golü gelmesiydi ne olacaktı? Bugün Fenerbahçe belki de şampiyonluk yarışına havlu atmıştı.

Maçın başında Arao’nun attığı nizami gol, rakip oyuncuların bile anlamadığı bir şekilde iptal ediliyor. Emre Mor maç boyunca adeta dayak yedi, Abdülkadir Bitigen’den oyna devam. Maç 1-1’ken Valencia’ya yapılan net bir penaltı pozisyonu var, hakem yine oralı değil. Açıkçası bu VAR hakemleri kontrolden çıktı. Bu kadar net bir pozisyon için nasıl izleme tavsiyesi gelmez.

Abdülkadir Bitigen gibi yeteneksiz bir hakemin FIFA kokartı var. Ne konuşuyoruz biz. Kapatalım gidelim, futbol falan da konuşmayalım. FIFA kokartları neye göre veriliyor? Piyangodan mı çıkıyor bu kokartlar. Hakemler ciddi sorun olmaya başladı. Buna acil çözüm bulunması lazım. Çok bağıranın değil, hak edenin kazanması adına bu şart.

Bizim dilimizde tüy bitti Zajc için. Bu Miha Zajc bu kadar kesik yiyecek, düşünülmeyecek bir oyuncu değil. Hoca bir maçta oynatsa iki maçta yedek oturtuyor. İrfan Can ve Pedro hayalet gibiydi. İki futbolcu da mental olarak bitmiş. Onları kazanmaya çalışırken, Arda Güler ve Serdar Dursun kaybediliyor. Hocanın özellikle Pedro aşkından vazgeçmesi lazım. İkinci yarıda tek olumlu hareketi olmaz mı? Serdar Dursun yine hareketli, sırtı dönük top alıyor, veriyor, arkadaşlarını rahatlatıyor.

Pedro’da hiçbir şey yok. Kalan haftalarda Fenerbahçe için en önemli sorun hücum hattı. Valencia durunca işler zorlaşıyor. Pedro bitik, King ve Batshuayi yok. Serdar Dursun’a Pedro’dan daha çok şans verilmeli. Arda Güler kenarda durmamalı, ilk 11’de ilk olarak onun adı olmalı. Bu çocuk daha ne yapsın. Her maçta skora katkısı var. Rotasyon dönemi kapanmalı.

Bu takımın dengesini ciddi şekilde bozuyor. Hocanın doğru 11’le kalan haftaları oynaması ve o 11’de ısrar etmesi gerekiyor. Evet hoca yaptığı değişikliklerle dün sonuç aldı ama bu da aynı zamanda hatalı kadro çıkardığının ispatı demek bir anlamda.

Maçta en çok hoşuma giden şey ise karşılaşmanın bitmesine birkaç dakika kala Jesus’un yedek kulübesindeki oyuncuları ayağa kaldırıp, omuz omuza arkadaşlarına destek vermesini istemesiydi. Bu takım ruhu Fenerbahçe’yi yarışın içinde tutacak çünkü.