Halil Umut Meler'e yumruk atan Ankaragücü başkanı Faruk Koca'nın TFF'den Fair Play ödülü aldığı ortaya çıktı!

Faruk Koca Halil Umut Meler Spor haberleri Ankaragücü TFF Rizespor Şifa Kaymak
Halil Umut Meler'e yumruk atan Ankaragücü başkanı Faruk Koca'nın TFF'den Fair Play ödülü aldığı ortaya çıktı!

Çaykur Rizespor'la oynadıkları maçtan sonra hakem Halil Umut Meler'e saldıran MKE Ankaragücü'nün kulüp başkanı Faruk Koca'nın TFF'den Fair Play ödülü aldığı da ortaya çıktı.

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Çaykur Rizespor'la oynadıkları maçtan sonra hakem Halil Umut Meler'e saldıran MKE Ankaragücü'nün kulüp başkanı Faruk Koca, kalp krizi şüphesiyle 24 saat hastanede müşahede altında tutulmuştu. Sabah hastaneden çıkarılan ve Ankara'da Batı Adliyesi'ne götürülerek ifadesi alınan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

Halil Umut Meler'e yumruk atan Ankaragücü başkanı Faruk Koca'nın TFF'den Fair Play ödülü aldığı ortaya çıktı! - Resim : 1

BAKAN AÇIKLADI: TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, Faruk Koca ve beraberindeki iki zanlının tutuklandığını açıkladı. Diğer üç kişi için de adli kontrol kararı talep edildi.

Yılmaz Tunç'un açıklamaları şu şekilde:

"11/12/2023 tarihinde Ankaragücü-Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası sahaya inerek maçın hakemine yönelik şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile maç sonrası sahaya inen taraftarlar hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık ve Türk Ceza Kanunu’nca “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama ve tehdit suçlarından” Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında, Şüpheliler F. K., Ş. Y. Ş. ve K. Ç. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerini müteakip sevkedildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklanmıştır.

Görüntü analizlerinden maç bitiminde sahaya indikleri tespit edilen şüpheliler R. K., Ö.O.Ü, V.D. hakkında da 6222 S.Y. uyarınca adli kontrol kararı talep edilmiştir.
Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir."

Halil Umut Meler'e yumruk atan Ankaragücü başkanı Faruk Koca'nın TFF'den Fair Play ödülü aldığı ortaya çıktı! - Resim : 2

"HAYAT RİSKİ VAR"

Yaşanan olaydan sonra yüksek tansiyon sebebi ve göğüs ağrısı şikayetiyle Medicana Hastanesi'ne gelen Koca'nın doktoru Prof. Dr. Erdoğan İlkay, basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak "Hayati riski vardır bu yüzden hastanede tutuluyor. Bir kalp krizi durumu olursa diye tutuluyor. Bu yüzden 24 saat önemli ve müşahede altında" demişti.

BEŞİKTAŞ MAÇI ÖNCESİ CENTİLMENLİK VURGUSU YAPMIŞ

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında sahalarında oynayacakları maçta Beşiktaş taraftarının karşılaşmayı statta izlemesine ilişkin "Herkesin kendi taraftarını desteklemesinde gocunacak bir şey yok. Bunun olgunlukla karşılanması gerekiyor." demişti.

Koca ayrıca şunları da söylemişti: 

"Yöneticilerle yaptığımız görüşmelerde bu konuda olumsuz bir durum yok. En iyi şekilde misafirlerimizi ağırlayacağız. Bizim taraftarımız da gidince ağırlanacaktır. Herkesin kendi taraftarını desteklemesinde gocunacak bir şey yok. Bunun olgunlukla karşılanması gerekiyor. Bu gerginlikten nemalananlar var. Bu doğru değil. Takımları ve marka değerlerini olumsuz etkiliyor."

FAİR PLAY ÖDÜLÜ ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Fair Play'i teşvik etmek ve ödüllendirmek amacıyla başlatılan Fair Play/Adil Oyun Ödülleri'ni geçen sene MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca almıştı.

Koca ödülünü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den almıştı. Ödüle layık görülen MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, ödülü aldıktan "Ödülü taşımanın ödül almaktan daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu ödülü almak, bundan sonra atacağımız adımlar ve yapacağımız işlerde bize daha da sorumluluk yüklüyor. Fair Play'in yaygınlaşması adına bir kulüp başkanı olarak elimden geleni yapacağımı söylemek istiyorum. Beni ödüle layık gördüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Halil Umut Meler'e yumruk atan Ankaragücü başkanı Faruk Koca'nın TFF'den Fair Play ödülü aldığı ortaya çıktı! - Resim : 4

Kaynak: Haber Global TV