Hak ettiği yerde

Fenerbahçe
Hak ettiği yerde

Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir ya, Fenerbahçe, artık zirvede… Üstelik bazı rakiplerine göre 1 maçı da eksik. Şunu kabul edelim bu ligde oyun olarak, kadro olarak ve hoca olarak Fenerbahçe ve diğerleri var. Bu ciddi fark her hafta bariz şekilde ortaya çıkıyor.

Rakip ligin en az gol yiyen, rakibe en az pozisyon veren ve oynaması belki de en zor takımı olan Başakşehir. Oyun disiplini yüksek ve çok iyi alan kapatan bir takım karşısında ilk yarı pozisyon üretme konusunda sorunlar yaşadı Fenerbahçe doğal olarak. Bunda Hakem Zorbay Küçük ve VAR’da oturan Alper Ulusoy’un yüzde yüz penaltıyı es geçmesi de etkili oldu. Bu kadar bariz bir penaltı nasıl atlanır akıl alır gibi değil. Hafta içinde medya mensuplarını VAR odasına oturtup, "Şöyle iyiyiz, böyle iyiyiz" demekle olmuyor bu işler. Ömer Ali net şekilde kolunu kullanıp topa dokunuyor, bunu görmek için 18 kameraya ihtiyaç yok. Bu şekilde bu ligi dizayn edemezsiniz.

TFF’ye her ay değil, her hafta değil, her gün gidilse bile; bu takımın kazanma azmi böyle oldukça, Cumhuriyetimizin 100. yılında Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını kimse engelleyemez… Dün bu çok net şekilde görüldü.

JESUS YİNE AYNISINI YAPTI

Hep yazıyoruz, kenarda öyle bir adam var ki bir dokunuş yapıyor ve her şeyi değiştiriyor diye. İşte Jorge Jesus yine aynısını yaptı. Rossi, Emre ve Pedro üçlüsünü 74’ye oyuna alan Jesus, Fenerbahçe’ye vites arttırdı. Maç neredeyse tek kaleye döndü. 84’te de Rossi’nin muhteşem golü geldi. Rossi demişken, Uruguaylı Jesus ile bambaşka oynamaya başladı. Bir futbolcudan ancak bu kadar kısa sürelerde ancak bu kadar verim alınır. Şampiyonluk alameti gollerden birini attı Rossi.

Başakşehir gibi diri bir takım bile Fenerbahçe’nin karşısında maç sonunu getiremedi, Fenerbahçe ile başa çıkacak gücü bulamadı. Siz iyiyseniz hakemi de yeniyorsunuz, rakibe de diz çöktürüyorsunuz. Fenerbahçe iyi, Fenerbahçe başka bir takım bunu kabul etmek lazım. Bir de maç Kadıköy’de ise ve böylesine muhteşem bir taraftar desteğini de aldıysanız bir şekilde o son dakika golleri geliyor. Son dakika gollerinin tesadüf olmadığı da ortada. Çünkü Fenerbahçe’nin geniş havuzuyla Fenerbahçe her dakikayı maça yeni başlamış gibi oynuyor. Jesus farkı ve etkisi de bu. Maç biter Fenerbahçe bitmez.

ALTAY 'BEN BURADAYIM' DEDİ

Geçen maçta yazmıştık “Bir de Altay iyiyse Fenerbahçe’yi kimse kolay kolay yenemez” diye. Yüzümüzü kara çıkartmadı kaptan. Maçın sonunda öyle bir kurtarış yaptı ki “Ben buradayım” dedi. İşte Altay bu.

Takım halinde iyi oynansa da Crespo’nun mücadelesine şapka çıkarmamak elde değil. Tek başına her şeye yetişti yine. Başakşehir orta sahasına tek başına kafa tuttu bu adam, müthiş savaştı. Lincoln ve Ferdi’nin mücadelesi de alkışı hak etti.

Fenerbahçe koptu geliyor, rakipleri yıka yıka yıka zirveye kuruldu. Zirveden ineceğe de benzemiyor. Fikstürün zoru gitti, Dünya Kupası arasına kadar bu takımın puan kaybetmesi sürpriz olur.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe