Google'da 2022 Kış Paralimpik Oyunları Açılışı doodle oldu! 2022 Kış Olimpiyatları ne zaman?

Çin Olimpiyatlar
Google'da 2022 Kış Paralimpik Oyunları Açılışı doodle oldu! 2022 Kış Olimpiyatları ne zaman?

2022 Kış Paralimpik Oyunları Açılışı için Google, doodle yaparak hatırlatma yaptı. Ulusal Pekin Stadı'nda yapılacak törenle start verecek olimpiyatlara ilişkin sorular sorulmaya başlandı. Peki, Paralimpik oyun nedir? 2022 Kış Olimpiyatları ne zaman? Hangi tarihte bitecek?

2022 Kış Paralimpik Oyunları Açılışı'na dikkat çekme isteğinde olan Google, doodle yaparak hatırlatmada bulundu. Kış Paralimpik Oyunları Ulusal Pekin Stadı'nda gerçekleştirilecek büyük bir törenle 4 Mart 2022 Cuma (bugün) başlayacak. Peki, Paralimpik oyun nedir? 2022 Kış Olimpiyatları ne zaman? 2022 Kış Olimpiyatları hangi tarihte bitecek? Merak edilen ayrıntıları sizler için derledik.

PARALİMPİK OYUN NEDİR?

Paralimpik oyun, farklı engelleri bulunan sporcuların katılmış olduğu çok sporlu bir etkinlik olarak ifade edilebilmektedir.

2022 kış olimpiyat oyunları

Paralympic kelimesi engelli anlamına gelen 'paralyzed' ve 'olympic' ifadelerinin birleştirilmesinden oluşur.

Yaz ve Kış Paralimpik Oyunları o dönem içerisindeki Olimpiyatların hemen sonrasında gerçekleştirilir.

Tüm Paralimpik Oyunları Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından yönetilir.

2022 KIŞ OLİMPİYATLARI NE ZAMAN?

2022 Kış Paralimpik Oyunları 4 Mart Cuma ila 13 Mart Pazar günü arasında gerçekleştirilecek.

Çin Pekin'in ev sahibi olarak bulunduğu organizasyon 80 bin kişi kapasiteli Ulusal Pekin Stadı'nda yapılacak olan büyük bir törenle başlayacak.

2022 Kış Paralimpik Oyunları esnasında, ikisi 2018'in altında olmak üzere, beş spor dalında yetmiş sekiz etkinlik yapılacak.

2022 KIŞ OLİMPİYATLARI BİTECEK?

Alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, buz hokeyi, snowboard ve tekerlekli sandalye körling gibi dallarda sporcuların yarışacağı 2022 Kış Paralimpik Oyunları 13 Mart Pazar günü sona erecek.

Çin Pekin Rusya