Gomis'ten Galatasaray açıklaması

Galatasaray
Gomis'ten Galatasaray açıklaması

Suudi Arabistan'ın Al-Hilal takımında futbol hayatına devam eden Galatasaray'ın eski golcüsü Bafetimbi Gomis, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı destekleyenlere saygı duyduğunu ancak kendisi için Türkiye'nin en büyük takımının Galatasaray olduğunu söyledi.

Galatasaray döneminde 33 lig maçında kaydettiği 29 golle şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Bafetimbi Gomis; Galatasaray'daki günleri, kariyer planlaması ve koronavirüs süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fransız futbolcu, ''Şimdilerde Suudi Arabistan'da Al Hilal takımında forma giyiyorum. Burada çok mutluyum. Koronavirüsten önce çok güzel bir sezon geçiriyorduk. Ligin zirvesinde yer alıyorduk. Pandemi sürecinde bazı takımlar antrenmanlara başlasa da normale dönmek çok zor. Kulüplerdeki bazı oyuncularda pozitif vakalar çıktığını görebiliyoruz. Ben evimde kalıyorum. Kendimi maçlara hazır hale getirmek için evimde spor yapıyorum.'' dedi.

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ İTİRAFI

''Türkçe'de bildiğim bazı kelimeleri unuttum ama İstanbul'u çok özlüyorum. Şu anda salgından dolayı gelemiyorum ama ilk fırsatta İstanbul'a ziyarete geleceğim. Sadece 1 sene Türkiye'de oynadım ama Türk insanını çok seviyorum. Türkiye'de bir çok güzel insanla tanıştım. Galatasaray benim için Türkiye'nin en büyük kulübü. Fenerbahçe ya da Beşiktaş'ı destekleyenlere saygı duyuyorum ama benim için Türkiye'nin en büyüğü Galatasaray. Galatasaray'a gelmeden önce Beşiktaş ve Fenerbahçe ile görüştüm. Ama Galatasaray benim için hep önce geldi. Çünkü Avrupa'daki başarıları ve bir çok unvanı Türkiye'de alan ilk kulüp. Galatasaray'dan ayrılmak benim için çok zordu. Çok mutluyum hem Fransa'nın hem de Türkiye'nin en büyük kulüplerinde forma giydim. Büyük taraflara sahip kulüplerde oynadığım için kendimi şanslı bir futbolcu olarak görüyorum. ''

Gomis, ''İngiltere'de Almanya'da forma giyen arkadaşlarımla konuşuyorum. Onlar ligin başlamasını istemiyorlar. Elbette futbolu seviyoruz ama taraftarsız olarak ve bu şartlarda futbol oynamayı kimse istemez. '' ifadelerini kullandı.

34 yaşındaki futbolcu kariyer planlaması ile ilgili ise ''Şu anda Suudi Arabistan'da çok mutluyum. Takımımla ilgili gerçekleştirmek istediğim bir çok hedefim var. Türkiye'de futbol oynamaya döneceğimi düşünmüyorum ama belki de ileride İstanbul gibi harika bir şehirde yaşayabilirim. Gelecekte neler olacak hep beraber göreceğiz.'' dedi.

SELÇUK İNAN'A ÖVGÜ

''Galatasaray'da oynadığım dönemde kaptan Selçuk'tan çok şey öğrendim. Benim dönemimde Selçuk çok fazla forma giyemese de forma giydiği zaman takımın başarısı için elinden geleni yapıyordu. Selçuk, ligi çok iyi bilen tecrübeli bir oyuncuydu ve sürekli bana yapmam gerekenler konusunda tavsiyede bulunuyordu. Selçuk benim Galatasaray'a adapte olmamda çok önemli bir figürdür.''

Gomis, Kasımpaşa maçında kısa süreli geçirdiği baygınlık sonrası yaşadığı anıyı ise şöyle anlattı; ''Kasımpaşa maçında yaşadığım rahatsızlıkta kulüp doktorumuza yalvardım oynamak için. O da risk aldı ama bana 'bizi şampiyon yap o zaman' dedi. 'Ben bu riski alıyorum ama basın ve taraftarla çok zor zamanlar yaşayabiliriz' dedi. O dönem doktorumuz o riski almasaydı bu güzel hikaye ortaya çıkmaz bende Süper Lig gol kralı olamazdım.''

GALATASARAY'A TRANSFER SÜRECİ VE UNUTAMADIĞI AN

Galatasaray'a transfer olurken Cenk Ergün'le konuştuğumuzda sezonu iyi bitirmediklerini ve bana ihtiyaçları olduklarını söyledi. Takımın bir değişim içine gireceğini ifade etti ve bu da beni cezbetti. Elbette ben tek başıma değildim, takım arkadaşlarım da vardı, bir projenin olduğu bir takımdık ve başarılı olduk. Kariyerimde unutmadığım maçları son 2 sene içinde yaşadım. Galatasaray'a gelmeden önce bir çok kulüpte forma giydim ama hiç şampiyonluk yaşamadım. Galatasaray'da oynadığım dönemde ligin son 3-4 haftasında sürekli penaltı kaçıyordum. İnsanlar çılgına dönüyordu bunu fark ediyordum. Son maçta tüm sorumluluğumla attığım penaltı golüyle şampiyonluk olduk. O anı unutamıyorum.

Futbol hayatını noktaladıktan sonra kariyerinde sevdiği takımlardan birinde aktif görev almak istediğini söyleyen Gomis, bu takımların Galatasaray ya da Al Hilal olabileceğini belirtti.

Trtspor

Bafetimbi Gomis Galatasaray Al-Hilal Gomis Galatasaray