Gaziantep Sivasspor'u ezdi geçti

Gaziantep FK futbol Sivasspor
Gaziantep Sivasspor'u ezdi geçti

Spor Toto Süper Lig'in 24'üncü haftasında Gaziantep FK, sahasında Demir Grup Sivasspor'u 5-1 mağlup etti.

5'inci dakikada sağ kanattan gelişen ev sahibi takımın atağında topla buluşan Figueiredo yerde kaldı. Ceza sahası dışından kullanılan serbest vuruşta Maxim topu içeriye gönderdi. Müsait pozisyondaki Figueiredo'nun şutu direkten döndü, Djilobodji topu boş kaleye gönderdi:1-0

11'inci dakikada sağ kanattan gelişen Gaziantep FK atağında Kitsiou'nun ceza sahası içerisine gönderdiği ortaya iyi yükselen Muhammet'in kafa vuruşu ağlara gitti:2-0

29'uncu dakikada sol kanattan gelişen Sivasspor atağında Faycal Fajr'ın ceza sahası içerisine gönderdiği ortaya iyi yükselen Goutas'ın kafa vuruşu ağlara gitti:2-1

35'inci dakikada sağ kanattan gelişen konuk takımın atağında Erdoğan Yeşilyurt topu ceza sahası içerisine gönderdi. Müsait pozisyondaki Henrique'nin şutu kaleciden döndü. Pozisyonun devamında Yatabare topu ağlara gönderdi ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

41'inci dakikada sol kanattan gelişen Gaziantep FK atağında topu iyi taşıyan Muhammet ceza sahası dışından sert vurdu, kaleciden dönen topu Djilobodji ağlara gönderdi:3-1

45'inci dakikada orta alandan başlayan ev sahibi takımın atağında Figueiredo sağ köşede aldığı topu Kitsiou'nun önüne bıraktı. Ceza sahası dışından Kitsiou'nun düzgün vuruşunda top ağlara gitti. Oyuncuların itirazı sonucu maçın hakemi Mustafa Kürşad Filiz VAR incelesi sonucu golü geçersiz saydı.

61'inci dakikada orta alanda yaşanan karambolde maçın hakemi oyunu durdurdu. Vetrih'in yüzüne tekme attığı gerekçesi ile Yatabere'ye VAR incelemesinin ardından direk kırmızı kart göstererek oyundan attı.

65'inci dakikada sol kanattan gelişen Sivasspor atağında Uğur Çitçi'nin ceza alanı içerisine ortaladığı topa müsait pozisyondaki Kayode ağlara gönderdi, ancak o esnada yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. 

67'nci dakikada sağ kanattan gelişen Gaziantep FK atağında topla buluşan Furkan Soyalp ceza alanı içerisinde rakibinin müdahalesi ile yere kaldı. Maçın hakemi Mustafa Kürşad Filiz penaltı noktasını gösterdi.

69'uncu dakikada topun başına geçen Maxim'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti:4-1

74'üncü dakikada orta alandan başlayan Sivasspor atağında ceza sahası içerisinde topla buluşan Gradel'in şutu direkten döndü.

76'ncı dakikada sol kanattan başlayan Gaziantep FK atağında topu iyi sürükleyen Furkan Soyalp'in ceza sahası dışından vurduğu şut ağlara gitti: 5-1

Mücadelenin kalan bölümlerinde başka gol olmayınca karşılaşma 5-1 ev sahibi takımın üstünlüğü ile sonuçlandı.

Rıza Çalımbay: Hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldı

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında deplasmanda Gaziantep FK'ya 5-1 yenilen Demir Grup Sivasspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, hak ettikleri bir mağlubiyet aldıklarını söyledi.

Çalımbay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Gaziantep FK'nin ölü toplarda çok güçlü bir ekip olduğunu bildiklerini ifade etti.

Futbolcularının konuştuklarının hiçbirini sahaya yansıtamadığını dile getiren Çalımbay, şöyle devam etti:

"İki tane aynı şekilde gol yedik, ölü toptan. Böyle goller yedikten sonra telafi etmek kolay değil. Buna rağmen oyunumuza devam ettik ve 2-1 yaptık. Sonrasında ölü toptan yine bir gol daha yedik. Maçta rakipten ziyade kendi hatalarımızdan gol yedik. İkinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başladık. Gayet de iyi gidiyorduk. Sonra bir gol daha bulduk. Bana göre ofsayt değildi ama hakem ofsayt kararı verdi. Eğer o gol sayılsaydı skor 3-2 olacaktı ve sonrasında maç belki de dönecekti."

Çalımbay, Yatabare'nin kırmızı kart görmesinin ardından sıkıntı yaşadıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bana göre hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık. Çünkü gol yemek için ne gerekiyorsa yaptık. O yüzden söyleyecek pek bir şey yok. Bu tür maçlardan ders çıkarmak gerekiyor. Söyleyecek başka da bir şey yok. Geride 14-15 lig maçı var. Bir an önce kendimizi toparlayıp önümüze bakmamız lazım. Özellikle takıma takviye yapmamız lazım. Sakat oyuncularımız da bir an önce geldiği zaman daha iyi bir takım olacağız. Şu anda özellikle iyi bir forvet oyuncu almamız lazım. Acil derken sıradan bir oyucu almak istemiyoruz. İyi bir oyuncu almak istiyoruz."

 

Kaynak: Haber Global TV

Gaziantep FK Sivasspor Süper Lig