Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Dries Mertens'ten emeklilik sinyali

Galatasaray Süper Lig
Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Dries Mertens'ten emeklilik sinyali
DepoPhotos

Galatasaray'ın Belçikalı yıldızı Dries Mertens, ülke basına verdiği röportajda sezon sonunda futbolu bırakabileceğinin sinyallerini verdi.

Galatasaray'ın 36 yaşındaki yıldız futbolcusu Dries Mertens, sezon sonunda futbolu bırakabileceğine yönelik sinyaller verdi.

Sarı-kırmızılı takımla olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek Belçikalı oyuncu, ülkesinde yayın yapan VTM kanalında "Sergio Over de Grens" isimli programda şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın en iyi işine sahibim, bundan her zaman keyif alıyorum. Her sabah kulübe en erken gidenlerden biriyim, hep örnek teşkil eden biri olmak istiyorum. Ama diğer taraftan da daha fazla özgürlük ve 'evde oturan bir baba' olmak istiyorum. Normalde benim yaşımda kariyerini bitirirsin, çünkü yavaşlarsın ve fiziksel olarak güç kaybedersin. Önceden ısınmadan oyuna girerdim, artık vücudumun kendisi hazırlaması dolayısıyla ısınmam gerekiyor."

GENÇ FUTBOLCULARA YARDIMCI OLMAK İSTİYOR

Her ne kadar kendisini 'evde oturan bir baba' olarak görmeyi hayal ettiğini söylese de Mertens, emeklilikten sonra bile aktif olarak futbolun içinde kalacağının sinyallerini verdi.

Genç futbolculara, özellikle yatırım konularında tavsiyelerde bulunmak istediğini söyleyen Mertens, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün bile her 10 futbolcudan 6'sının iflas ediyor olması beni fazlasıyla rahatsız ediyor. Çok genç yaşlarda çok para kazanıyoruz ama kariyeri bitince birçok oyuncunun para sorunu oluyor. Futbolcular genellikle 25 yaşından sonra parayı düşünmeye başlıyor. Artık çok geç! Gençlere, genç yaşlardan itibaren iyi yatırım yapmaları konusunda yardımcı olmak istiyorum."

MERTENS'İN KARİYERİ

Futbolculuk kariyerinde 18. sezonunu geçiren Mertens; AGOVV, Utrecht, PSV Eindhoven, Napoli ve Galatasaray gibi takımlarda oynadı ve forma giydiği 745 maçta 258 gol atıp 188 de asist üretti.

160 golle Napoli kulüp tarihinin en golcü oyuncusu olan Mertens, Belçika Milli Takımı tarihinin de (109 kez) en fazla forma giyen 6. oyuncusu konumunda.

Galatasaray formasıyla bugüne dek 65 maçta görev yapan Mertens, 12 gol - 9 asistlik performans ortaya koydu.