Galatasaray'ın Lorenz Assignon teklifi ortaya çıktı!

Galatasaray transfer haberleri Fransa Ligue 1
Galatasaray'ın Lorenz Assignon teklifi ortaya çıktı!
Foto: Rennes resmi İnternet sitesi

Sacha Boey'yu Bayern Münih'e sattıktan sonra sağ bek arayışlarına hız veren Galatasaray, Rennes forması giyen Lorenz Assignon için harekete geçti. Sarı-kırmızılıların 23 yaşındaki savunmacı için yaptığı ilk teklifi Fransız medyası duyurdu.

Galatasaray, Sacha Boey'yu 30 milyon Euro (+5 milyon Euro bonus) karşılığında Alman devi Bayern Münih'e sattı.

Kadrosunda sağ bek orjinli futbolcu kalmayan sarı-kırmızılılar, son oynanan Gaziantep FK maçında bu bölgede Kaan Ayhan'a şans vermek durumunda kaldı.

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk da maçın ardından yaptığı açıklamada, "Çok acele sağ bek ve sol bek istiyorum. Bugün Kaan’ı sağ bekte, Berkan'ı sol bekte kullandık. Hızlı bir şekilde cuma gününe kadar sağ bek ve sol bek transferini yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

GALATASARAY, BOEY'UN VELİAHTINI YİNE FRANSA'DA BULDU!

Sarı-kırmızılılar, aradığı sağ beki yine Fransa'da buldu.

L'Equipe gazetesinin haberine göre; Galatasaray, Togo asıllı Fransız sağ bek Lorenz Assignon için Rennes'e 4 milyon Euro ve bonuslar şeklinde teklifte bulundu.

İngiltere'den Bournemouth, Fransa'dan Marsilya ve Hollanda'dan Feyenoord'un talip olduğu Assignon için Rennes 10 milyon Euro istediği ancak şimdilik hiçbir takımın bu talebe yaklaşamadığı belirtilirken, Rennes'in Assignon ve menajerine 'takım bulursanız ayrılabilirsiniz' yönünde bilgi verdiği kaydedildi.

Avrupa'da transfer dönemi yarın akşam sona erecek, Türkiye'de ise transfer dönemi 9 Şubat'a kadar devam edecek. Bu sebeple Galatasaray'ın transferi düşünülenden daha ucuza kapatabileceği iddia ediliyor.

Lorenz Assignon, bu sezon Rennes formasıyla çıktığı 20 maçta 2 gol - 2 asistlik performans sergiledi.