Galatasaray'ın Avrupa farkı

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi
Galatasaray'ın Avrupa farkı
Galatasaray, konuğu Marsilya'yı 4-2 mağlup ederek 5. maçlar sonunda grubunda yenilgisiz liderliğini sürdürdü. Fotoğraf: Reuters

Galatasaray, Marsilya karşısında yine çok iyi bir futbol sergiledi. Bir çok maçta bitiricilik sıkıntısı çeken ve bunun faturasını da derbide çok ağır ödeyen Aslan, Marsilya karşısında 4 gol atarak bir anlamda özgüven depoladı.

Galatasaray hafta sonu çok travmatik bir derbi kaybetti. 3 günde takımı mental olarak bu seviyeye getirmek çok büyük bir teknik direktör başarısı. Özellikle bu genç kadroyu yeniden motive etmek ve bir hedefe kitlemek açısından Terim takımıyla çok özel üç gün geçirmiş.

Gelelim dün akşamın detaylarına. Maçta kazanmak zorunda olan taraf Marsilya'ydı. Buna rağmen Galatasaray'ın ofansif ve baskılı bir futbol oynaması çok güçlü bir başlangıç stratejisiydi. Maçın ardından Marsilya teknik direktörü Jorge Sampaoli beklenmedik bir gol yediklerini ve bunun kendilerini bozduğunu söyledi.

KUSURSUZA YAKIN...

Galatasaray'ın ön hattı kusursuza yakın bir pres yaptı. Hem Berkan hem Taylan'ın sahada olması Cicaldau'unun hücum preste ve gol koşokarında daha rahat olmasını sağlıyor. Rumen futbolcu rakip kaleye yaklaştıkça daha etkili oluyor.

Bir parantez de Diagne'ye açmak gerekiyor. Senegalli dün gol atamadı belki ama Galatasaray kariyerinin en efektif maçlarından birini oynadı. Sırtı dönük aldığı topları arkadaşlarına çok iyi servis etti. Bu da Galatasaray'ın hücumda top kaybetmeden atakları sonlandırabilmesini sağladı.

Galatasaray'ın Avrupa farkı - Resim : 1
Feghouli attığı golü kendisine şık bir asist yapan Kerem'e sarılarak kutladı. Fotoğraf: Reuters

İsmini özellikle zikretmemiz gereken bir diğer isim de Kerem Aktürkoğlu. Kerem artık iyi futbolcu değil. Bu tanımlanın ötesine geçti. Kerem artık bir yıldız. Bu milli takımda da Galatasaray' da da aynı. Bir futbolcunun bu kadar hızlı geliştiğini görmek bir futbolsever olarak çok güzel.

FEGHOULI'DEN KEREM'E TEŞEKKÜR!

Kerem dün repertuarında topu sola çekerek çizgiye inmenin de olduğunu gösterdi. Feghouli'ye muazzam bir asist yaptı. Hatta Feghouli oyundan çıkarken Kerem'in yanına gidip bir kez daha teşekkür etti. Her ne kadar Marsilya'nın penaltı kazanmasına sebebiyet verse de Kerem'in bundan en doğru dersi çıkaracağı çok açık.

Galatasaray son maçta Lazio' ya gidecek. Bence Sarı Kırmızıların Roma'dan lider çıkacak enerjisi ve kalitesi var. Ama artık bu kalitenin ve enerjinin lige de yansıması gerekiyor. Zira dün Marsilya maçında izlediğimiz takımın Süper Lig'de lider Trabzonspor'un 12 puan arkasında olmasını anlamak ve izah etmek gerçekten çok zor.

Kaynak: Web Özel

Galatasaray galatasaray marsilya maçı Kerem Aktürkoğlu UEFA Avrupa Ligi