Çok yazık oldu

Çok yazık oldu

Fenerbahçe’ye derbi galibiyeti ciddi bir özgüven katmış doğal olarak. Galatasaray stadındaki gibi zor bir atmosferden zaferle çıkan sarı-lacivertliler için Olympiakos deplasmanı ayakları bile titretmedi.

Fenerbahçe maça kendinden emin bir şekilde başladı ve ilk 20 dakika rakibine göre ne yaptığını çok daha iyi bilen bir görüntü verdi. Vitor Pereira rakibin en hızlı oyuncusu Onyekuru’nun karşısına sağ beke Osayi’yi koyarak akıllıca bir hamle yaptı.

İrfan Can, Sosa, Mert Hakan ve Zajc’tan oluşan orta saha da doğru tercihti. İrfan Can dün de takımı hareketlendiren isimdi. Attığı şut direkten döndü, takıma liderlik yaptı ancak onun oyundan düştüğü anlarda takım da düştü. Fenerbahçe’nin en büyük sorunu forvet.

Pereira’nın başka seçeneği olmayınca Berisha’ya mecburdu. O da elinden geleni yapmaya çalışsa da başarılı olamadı. Rossi ve Pelkas da oyunda kaldıkları süre içinde vasatı aşamadı. Fenerbahçe ilk yarıda ne kadar oyuna hakim bir görüntü çizse de ikinci yarıda ibre tersine döndü. Topu daha çok rakibe bırakan bir Fenerbahçe izledik.

İrfan Can ve Zajc’ın çıkışıyla orta saha iyice düştü. Pereira’nın hamleleri bu kez ters tepti. Ancak Portekizli asıl büyük yanlışı yeniden 3’lü savunmaya dönerek yaptı. Bu karar maçın kırılma anıydı.

Her şeye rağmen iyi mücadele eden Fenerbahçe 90. dakikada öyle basit bir gol yedi ki bir çuval incir berbat oldu. Ferdi’nin rakibini kaçırması ile başlayan atakta içeri yapılan ortada tek Olympiakos’lu Tiquinho golü attı. Oysa ki dörtlü sistemde takım kendine gelmiş, herkes ne yaptığını biliyordu. Üçlü savunmanın defoları için sadece 12 dakika yetti.

Pereira’nın inadından vazgeçmesi ve devre arasında mutlaka forvet sorununun çözülmesi şart.

Fenerbahçe Olympiakos