Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi'nde bekleyen dev gelir!

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi futbol
Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi'nde bekleyen dev gelir!
DepoPhotos

Galatasaray, Manchester United ve Kopenhag'ı yenip Şampiyonlar Ligi'nde adını son 16 turuna yazdırmayı başarabilirse ilk etapta 25 milyon Euro'yu koyduğu kasasına yaklaşık 16 milyon Euro daha koyacak.

Galatasaray bu akşam UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu beşinci hafta maçında sahasında Manchester United ile karşılaşacak.

5. haftaya 4 puan ve averajla 3. sırada giren Sarı-kırmızılılar, Old Trafford'da 3-2 yendiği rakibini bugün de devirmesi durumunda son maçlar öncesi hem gruptan çıkma yolunda önemli bir adım atacak hem de en kötü senaryoda yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmeyi garantileyecek. Saat 23.00'te ise grubun diğer maçında 4 puanlı Kopenhag deplasmanda Bayern Münih'e konuk olacak.

25 MİLYON EURO'YA EK OLARAK 16 MİLYON EURO DAHA KAZANABİLİR!

Galatasaray'ın bugün Manchester United ve son hafta Kopenhag ile yapacağı maçlar hem son 16'ya kalma hem de kulübün ciddi bir gelir elde etmesi açısından da kritik.

Grup aşamasına adım attığında ayak bastı, market ve katsayı gelirlerinden 25 milyon Euro'yu kasasına koyan Sarı-kırmızılılar, grupta da şu ana kadar aldığı 1 beraberlik ve 1 galibiyet ile 3.7 milyon Euro performans gelirini garantilendi. Galatasaray son iki maçta Manchester United ve Kopenhag'ı mağlup etmesi durumunda 5.6 milyon Euro daha kazanma şansını yakalayacak.

SON 16 ÖDÜLÜ 9.6 MİLYON EURO!

Sarı-kırmızılılar adını son 16 takım arasına yazdırabilirse 9.6 milyon Euro daha kazanacak ve böylece grup performansı toplamında 18.9 milyon Euro'ya (yaklaşık 600 milyon TL), toplamda ise yaklaşık 44 milyon Euro'ya (yaklaşık 1.4 milyar TL) ulaşmış olacak.

Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi'nden elde edilecek bu büyük gelir, devre arasında sol bek ve 6 numara takviyesi yapmak isteyen sarı-kırmızılı yönetimin elini rahatlatacak.

Kaynak: Haber Global TV