Galatasaray'dan ayrıldı, PSG'ye gidiyor!

Galatasaray Fransa Ligue 1
Galatasaray'dan ayrıldı, PSG'ye gidiyor!

Yaşanan yönetimsel sıkıntılar nedeniyle Galatasaray'a veda eden Portekizli futbol adamı Luis Campos, PSG'de Sportif Direktör olmaya hazırlanıyor.

Galatasaray'da Başkan Burak Elmas'ın seçim kararı alması sonrasında sarı-kırmızılı kulüpte yaşanan yönetimsel problemler sebebiyle görevinden ayrılan Luis Campos, Fransa'ya dönüş yapıyor.

ESPN muhabiri Julien Laurens'in haberine göre, Kylian Mbappe, PSG'yle sözleşme uzatma görüşmelerinde Leonardo'dan duyduğu rahatsızlığı yönetime iletti ve eğer takımda kalması isteniyorsa Leonardo'yla yolların ayrılması gerektiğine vurgu yaptı. Bu doğrultuda ismi gündeme gelen Luis Campos, Mbappe'den 'onayı' aldı ve PSG'de Sportif Direktör koltuğuna oturmaya hazırlanıyor.

Fransız devinin Leonardo'yla yollarını ayırdıktan sonra bu göreve Luis Campos'u getirdiğini açıklaması bekleniyor.

LUIS CAMPOS'UN KARİYERİNDEN ÖNE ÇIKANLAR

57 yaşındaki deneyimli futbol adamı, dış transferde genç futbolcuların keşfinde ve alt yapıdaki gizli kalmış yetenekleri ortaya çıkarma noktasında büyük bir üne sahip.

Mbappe'nin futbol dünyasında adından söz ettirmeye başladığı, Monaco'nun 17 yıl aradan sonra lig şampiyonluğu kazandığı ve Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıktığı dönemde Luis Campos, Monaco'da görev yapıyordu.

Luis Campos, Lille'de görev yaptığı dönemde de başta Nicolas Pepe, Rafael Leao, Gabriel, Victor Osimhen gibi isimler olmak üzere birçok genç oyuncunun transferine imza atmış, ardından bu isimlerin pazarlamasını yaparak kulübe 100 milyon Euro'nun üzerinde para kazandırmıştı. Ayrıca Lille de Campos'un kurduğu takımla 10 yıl aradan sonra Fransa Ligi'nde şampiyonluk yaşamıştı.

Teknik direktör olarak başladığı kariyerine sonrasında gözlemci ve sportif direktör olarak devam eden Campos, 2020 yılında Lille'den ayrıldıktan sonra aralarında Galatasaray'ın da bulunduğu birçok Avrupa kulübüne danışmanlık hizmeti veriyordu.

Luis Campos Galatasaray PSG

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Luis Campos PSG