Mbappe PSG'de kaldı!

Fransa Ligue 1
Mbappe PSG'de kaldı!

Fransa Ligue 1 ekiplerinden PSG'de forma giyen dünya futbolunun süperstarlarından Kylian Mbappe, uzun süredir transfer görüşmelerinde bulunduğu İspanyol devi Real Madrid'in teklifini reddederek kulübü PSG'de kalmaya karar verdi.

Transferi yılan hikayesine dönen Kylian Mbappe kararını verdi!

PSG'yle sözleşmesi ay sonunda bitecek olan ve uzun bir süredir Real Madrid'le transfer görüşmelerinde bulunan 23 yaşındaki Fransız yıldız, L'Equipe'in haberine göre, İspanyol devinin teklifini reddederek kulübü PSG'de kalmaya karar verdi.

PSG yönetiminin bu flaş haberi kulüpteki diğer oyunculara ve personele bildirdiği, Kylian Mbappe ile çok yakın bir zamanda 3 yılık resmi sözleşme imzalanacağı bildirildi.

Öte yandan Mundo Deportivo'nun haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron da Kylian Mbappe'nin PSG'de kalması için bir dizi görüşmelerde bulundu ve genç oyuncunun ikna edilmesinde rol oynadı.

MBAPPE PSG'DEN NE KADAR KAZANACAK?

İspanyol ve Fransız medyasında çıkan haberlere göre, 23 yaşındaki yıldız oyuncu PSG'yle imzalayacağı yeni sözleşme kapsamında 150 milyon Euro net sadakat bonusu (imza parası) ve 3 yıl için toplamda 150 milyon Euro da net maaş kazanacak. Bu sözleşme Mbappe'yi futbol tarihinin en çok para kazanan oyuncusu yapacak.

Mbappe'nin yeni sözleşmesiyle birlikte ayrıca kulübün sportif direktör ve teknik direktör seçimlerinde karar verme yetkisi de kazanacağı iddia ediliyor.

MBAPPE'NİN PSG KARİYERİ

Futbola Monaco alt yapısında başlayan Kylian Mbappe, 2017/18 yazında kiralık olarak geldiği PSG'de 46 maçta 21 gol - 15 asist yaparak beklentilerin çok üzerinde bir performans ortaya koydu. PSG yönetimi, bir sonraki sezonun başında tam 145 milyon Euro ödeyerek Mbappe'nin bonservisini aldı.

PSG'de 5 sezonu geride bırakan Mbappe, 216 maçta 168 gol atıp 87 de asist üretti.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Medyada çıkan haberlerden kısa bir süre sonra PSG, Mbappe ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Fransız kulübünden yapılan açıklamada, İspanyol temsilcisi Real Madrid'in de yakından ilgilendiği 23 yaşındaki Mbappe'nin 2025 yılına kadar takımda kalacağı kaydedildi.

Kaynak: Haber Global TV

Kylian Mbappe Real Madrid PSG Avrupa'dan transfer haberleri Mbappe yıllık ücreti Mbappe sözleşme