Galatasaray'dan Avrupa Süper Ligi açıklaması

Avrupa Süper Ligi Galatasaray
Galatasaray'dan Avrupa Süper Ligi açıklaması

Galatasaray, resmi bir açıklama yayınlayarak Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduğunu ve UEFA ile işbirliği yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Kurulması gündemde olan Avrupa Süper Ligi'ne futbol dünyasından gelen tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Süper Lig'den Başakşehir, Fenerbahçe, Sivasspor ve Beşiktaş'ın ardından Galatasaray'dan da açıklama geldi.

Sarı-kırmızılılar, UEFA ve FIFA ile birlikte işbirliği içinde olmaya devam edeceklerini ve Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduklarını belirtti.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray SK olarak, Avrupa futbolunun gelecekteki refahının ancak kulüplerin UEFA ve FIFA ile güçlü bir ortaklık ve işbirliği içinde Avrupa Kulüpler Birliği aracılığıyla birlikte çalışmasıyla güvence altına alınabileceği yönündeki görüşümüzü yineliyoruz. Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi davasıyla ilgili olarak bugün verdiği ve sözde Süper Lig projesini hiçbir şekilde desteklemeyen karar ışığında odak noktamız bu olacaktır.

Galatasaray SK, Avrupa Kulüpler Birliği çerçevesinde önemli bir rol üstlenmektedir ve bir kulüp olarak, Avrupa futbolunu tanımlayan değerleri korumak için diğer Avrupalı kulüplerimizle birlikte ECA aracılığıyla çalışmaya tamamen kararlıyız."

GALATASARAY DERBİ HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ

Süper Lig'in 18. haftasında 24 Aralık Pazar günü Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak Galatasaray, karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamaya göre, Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki antrenman teknik direktör Okan buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

Dinamik ısınmayla başlayan idman, iki grup halinde 8'e 2 pas çalışmasıyla sürdü. Antrenman topa sahip olma ve hücum varyasyonlarıyla sona erdi.

Galatasaray, yarın yapacağı çalışmayla Fenerbahçe maçının hazırlıklarını tamamlayacak.

Kaynak: Haber Global TV