Beşiktaş, Avrupa Süper Ligi hakkında kararını açıkladı

Avrupa Süper Ligi Beşiktaş
Beşiktaş, Avrupa Süper Ligi hakkında kararını açıkladı

Beşiktaş, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada UEFA'ya olan bağlılığını sürdüreceğini ve Avrupa Süper Ligi'ne karşı çıktığını bildirdi.

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, kulübün resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak kurulması gündemde olan Avrupa Süper Ligi'ne karşı çıktığını açıkladı.

Siyah-beyazlılardan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yerel müsabakalar, futbol piramidi boyunca yerel topluluklara ve dayanışmaya yaptıkları paha biçilmez katkılarla taraftarların futbol tutkusunun merkezinde yer almaktadır. UEFA müsabakalarına katılmaya ve Avrupa futbolunun sürekli gelişimi için UEFA ve Avrupa Kulüpler Birliği aracılığıyla diğer kulüplerle olumlu işbirliğine olan bağlılığımızı sürdürüyoruz."

BEŞİKTAŞ, HATAYSPOR MAÇINA 100. YIL FORMASIYLA ÇIKACAK

Beşiktaş, Süper Lig'in 18. haftasında Hatayspor ile deplasmanda oynayacağı maçta Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak hazırlanan formayla mücadele edecek.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Türkiye Futbol Federasyonuna yapılan başvuru sonucunda, siyah-beyazlı takım Cumhuriyet'in 100. yılında oynayacağı son maçta özel bir forma giyecek.

Beşiktaş'ın ay-yıldızlı arması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı ve imzası, 100. yıl logosu ve kulübün kurucuları ile onursal başkanlarının isimlerinin yer aldığı forma, ilk kez siyah-oyuncuların sırtında olacak.

Hatayspor-Beşiktaş maçı, 25 Aralık Pazartesi günü saat 20.00'de Mersin Stadı'nda yapılacak.

RIZA ÇALIMBAY'LA YOLLAR AYRILDI

Beşiktaş Kulübü, teknik direktör Rıza Çalımbay ile yolların ayrıldığını duyurdu.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuz, Corendon Alanyaspor karşılaşmasından sonra gerçekleştirdiği toplantı neticesinde teknik direktörümüz Sayın Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasına karar vermiştir." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Söz konusu karar, değerli hocamızla yapılan sözleşmede varılmış mutabakat çerçevesinde 27 Aralık 2023 tarihine kadar daha fazla yıpranmaması adına alınmıştır. Efsane kaptanımız ve futbolcumuz Sayın Rıza Çalımbay'a tüm emekleri için teşekkür ederiz."

Kaynak: Haber Global TV