Galatasaray, Kayserispor karşısında yara sardı

Haberglobal.com.tr
Galatasaray Kayserispor Süper Lig
Galatasaray, Kayserispor karşısında yara sardı
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray, ligdeki Sivasspor beraberliğinin ardından sahasında karşılaştığı Kayserispor'u 2-1 yenerek lider Fenerbahçe'yi takibini sürdürdü.

Süper Lig'de 20. haftanın kapanış maçında Galatasaray ile Kayserispor karşı karşıya geldi.

Rams Park'ta oynanan müsabakaya baskılı başlayan taraf ev sahibi Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılılar 26. dakikada Victor Nelsson'un kafa golüyle 1-0 öne geçti.

Kayserispor mücadelenin 45. dakikasında Abdülkerim Bardakcı'nın topa elle müdahale etmesinin ardından penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Stephane Bahoken'in yaptığı vuruşta Fernando Muslera gole geçit vermedi ve ilk yarı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda Kayserispor 57. dakikada Aylton'un attığı golle maçta dengeyi sağladı ve skor 1-1'e geldi.

Kayserispor'un beraberlik golünün ardından Galatasaray yeniden öne geçmek için baskısını artırdı. Kayserispor'dan Hasan Ali Kaldırım'ın Barış Alper Yılmaz'a yaptığı müdahalenin ardından pozisyonu VAR'da inceleyen Atilla Karaoğlan penaltı noktasını işaret etti.

Penaltı vuruşunda topun başına geçen Dries Mertens topu ağlarla buluşturdu ve Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda karşılaşmanın da skorunu belirledi: 2-1.

Sivasspor beraberliğinin ardından çıktığı ilk maçta galip gelen Galatasaray bu sonuçla puanını 51 yaptı ve lider 53 puanlı lider Fenerbahçe'yi takibini sürdürdü, ligde üst üste 5. mağlubiyetini alan Kayserispor ise 29 puanla haftayı 8. sırada tamamladı.

Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor ile mücadele edecek, Kayserispor ise kendi sahasında İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek.