Galatasaray'ın gündemine gelen Samatta, Aston Villa'ya gidiyor

Galatasaray'ın gündemine gelen Samatta, Aston Villa'ya gidiyor

Galatasaray'ın Falcao transferine kadar forvet hattı için favori isimlerinden biri olan Tanzanyalı golcü Mbwana Samatta, 10 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında İngiliz kulübüne imza atmak üzere

Galatasaray'ın uzun süre gündemini meşgul eden, fakat Radamel Falcao transferinin gerçekleşmesi sonrasında rafa kaldırılan Tanzanyalı forvet Mbwana Samatta, Aston Villa ile sözleşme imzalamak için geri sayımda. Genk ve Villa'nın 10 milyon Euro'luk bir bonservis bedeli üzerinde anlaşmaya varmasının ardından imzaların artık an meselesi olduğu belirtilirken Samatta'nın çalışma izni olmadığı için Cumartesi günü yeni takımının deplasmanda oynayacağı Brighton maçında sahada olması beklenmiyor.

Aston Villa, Brezilyalı forveti Wesley'nin beklenmedik diz sakatlığı nedeniyle sezonu kapatması nedeniyle forvet arayışına başlamış ve Samatta ile söz kesilmişti.

Samatta bu sezon Belçika liginde 20 maçta 7 gol atarken, Şampiyonlar Ligi gruplarında biri Liverpool'a olmak üzere 3 gol atarak Aston Villa'nın dikkatini çekmişti.