Galatasaray'dan Taylan Antalyalı'ya destek

Galatasaray

Giydiği tişört sebebiyle eleştiri oklarını üzerine çeken ve sosyal medyanın gündemine oturan Taylan Antalyalı için, Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver, oyuncularının yanında olduklarını ve her türlü desteği verdiklerini açıkladı.

Galatasaraylı futbolcu Taylan Antalyalı'nın "Powered by pride" (Gücünü onurdan alır) yazılı bir tişört giyerek LGBT-İ'ye destek çıkması sosyal medyada çok konuşuldu. Konu hakkında Galatasaray'dan açıklama geldi.

Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver, GS TV'de yaptığı açıklamada "Son 2 gün içinde, gündeme çok talihsiz, üzücü ve anlamsız bir gelişme yansıdı. Talihsiz, üzücü ve anlamsız ama bizim için çok önemli bir gelişmeydi. Galatasaray, değerlerini Türkiye'de bir aydınlanma geleneği olan lisesinden alır. Bu değerler arasında, kimsenin ayrımcılığa uğramaması vardır; o ayrımcılığa uğrayanların yanında bulunmak vardır." dedi.

Sarı-kırmızılı yönetici, Taylan Antalyalı'nın yanında olduklarını ifade ederken; "Taylan Antalyalı'nın verdiği mesaj, demokratik eleştiri sınırlarını aştı, bunu kınıyoruz. Taylan'ın yanındayız, dilerse hukuki desteği veririz. Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak, bu olayda tereddütsüz olarak futbolcumuz Taylan Antalyalı'nın yanında olduğumuzu ifade etmek isteriz. Sevgili Taylan kardeşim, senin Galatasaraylı olmanla gurur duyuyoruz. Seni bağrımıza basıyoruz. Seni sevgiyle selamlıyoruz." açıklamasını yaptı.

Galatasaray Sözcüsü "Bizimle aynı hamurla yoğurulduğunu düşündüğümüz spor kulüplerinden de, bu duruşumuza destek olan bir tavrı çok kıymetli bulacağımızı söylemek istiyorum." diyerek ezeli rakiplerine çağrıda bulundu.

Remzi Sanver ayrıca "Gereken tüm hukuki hazırlıklar yapılmış, futbolcumuz Taylan Antalyalı ile yaptığımız görüşmelerde, kendisinin olgun tavrı neticesinde, resmi açıklamamızın Yönetim Kurulu toplantısı ardından yapılmasının daha etkili olacağı konusunda mutabık kılınmıştır." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'dan Taylan Antalyalı'ya destek - Resim : 1

REMZİ SANVER KİMDİR?

Galatasaray'ın yeni başkanı Burak Elmas yönetiminde yer alan Remzi Sanver, 7 Haziran 1970'te İstanbul'un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. 1988 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun olan Sanver daha sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği bölümünü kazandı. Mezuniyetinin ardından aynı üniversitede araştırma görevlisi olan Sanver, 1995 yılında yüksek lisansını 1998 yılında ise doktorasını tamamladı. İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dillerini bilmektedir. 

2011 ila 2015 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin rektörlüğünü yapan Remzi Sanver, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nda da 2010-2013 yılları arasında "büyük üstatlık" görevini yürüttü.

Defne ve Erdem adlı iki çocuğun babası olan Sanver, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nın eski "Üstad-ı Azam"ıdır ve 33. derece masondur.

Galatasaray'dan Taylan Antalyalı'ya destek - Resim : 3

Taylan Antalyalı Galatasaray