Galatasaray'dan Taylan Antalyalı paylaşımı

Beşiktaş

Galatasaray'dan LGBT-İ'nin renklerini oluşturan Onur Ayı'na özel bir koleksiyona ait tişört giymesi sonrası sosyal medyada gündem olan Taylan Antalyalı'yla ilgili bir paylaşım geldi. 

A Milli Takım ve Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Taylan Antalyalı'nın Onur Ayı’nı kutlamak için özel koleksiyon bir tişört giymesi sosyal medyada gündem oldu. Bir kesimin eleştirileri sonrası, Antalyalı'ya çok sayıda destek mesajı geldi. 

Bugün, Galatasaray'ın resmi Twitter hesabından Taylan Antalyalı paylaşımı yapıldı. 

Paylaşımda Taylan Antalyalı'nın fotoğraflı ile birlikte 'Günaydın büyük Galatasaray ailesi' ifadeleri kullanıldı.

ANTALYALI'DAN İLK PAYLAŞIM

Öte yandan, tartışılan paylaşımın ardından Taylan Antalyalı'dan ilk mesaj 'Elmalı Davası' konusunda geldi. Antalyalı, Twitter hesabından, "İstismarın affı olmaz, olamaz! #ElmalıDavası" ifadelerini kullandı. 

TAYLAN'A DESTEK MESAJLARI

Taylan Antalyalı'ya yönelik bir televizyon programında 'Milli Takım'a çağrılmamalı' yorumları ve sosyal medyadaki tepkilerin ardından, destek mesajları gelmişti.

GS TV'de Günaydın Galatasaray Ailesi programını sunan Serbay Şenkal tepkilerin ardından 26 yaşındaki oyuncuya destek verirken "Bir Galatasaray taraftarı olarak onunla gurur duyuyorum cesaretinden dolayı. İnsanları ötekileştirmediğinden, kutuplaştırmadığından, ırkçılık, faşizanlık, partizanlık yapmadığından dolayı Taylan Antalyalı kardeşimi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş forması giyen forvet oyuncusu Umut Nayir ise sosyal medya hesabından destek mesajı yazdı. Taylan için sarf edilen "Milli takıma alınmamalı" sözlerine gönderme yapan Nayir, "Ben zaten Milli takım kadrosuna çağrılmamıştım" diyerek milli oyuncunun fotoğrafını paylaştı.

Milli basketbolcu Sinan Güler Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Taylan Antalyalı'nın giydiği tişörtü ve tepkileri görünce, sporun içersinden nefret ve ayrımcılığı ne kadar uzaklaştırmamız gerektiğini düşünmeden edemiyorum" dedi.

Galatasaray'da başkanlık seçiminde Burak Elmas'ın en yakın rakibi olan Eşref Hamamcıoğlu da, Taylan Antalyalı'yla ilgili mesajında, "Her türlü din, dil, ırk, cinsiyet ayırımcılığına ve özellikle bu yollarla yapılan ötekileştirmelere karşıyım. 21. Yüzyılda hiç kimsenin yaşam biçimi ve/veya ifade özgürlüğü toplumsal baskılarla kısıtlanamaz. Galatasaray’ın ve Milli Takımın gururu #TaylanAntalyalı yalnız değildir" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Global TV

Taylan Antalyalı Galatasaray LGBT Taylan Antalyalı tişörtü