Taylan Antalyalı'nın paylaşımı gündem oldu

Taylan Antalyalı'nın paylaşımı gündem oldu

Galatasaraylı Taylan Antalyalı'nın LGBT-İ'nin renklerini oluşturan Onur Ayı'na özel bir koleksiyona ait tişört giymesi sosyal medyada gündem oldu. 

A Milli Takım ve Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Taylan Antalyalı, Onur Ayı’nı kutlamak için özel koleksiyon bir tişört giydi. 

Instagram hesabından bir arkadaşının story’sini kendi takipçileriyle paylaşan futbolcunun tişörtünde gökkuşağı renkleriyle ‘Powered by Pride’ (Gururla destekliyorum) yazdı. Paylaşıma bir kesim tepki gösterirken, tepkilerin ardından Antalyalı'ya destek mesajları geldi, sosyal medyada konu gündem oldu. 

Taylan Antalyalı'nın paylaşımı gündem oldu - Resim : 1

DESTEK MESAJLARI

Öte yandan, bir televizyon programında Taylan Antalyalı'nın paylaşımıyla ilgili olarak, futbolcunun bu paylaşımından dolayı A Milli Takım'a çağrılmaması yorumları yapılmıştı. Bu yoruma futbolcu Umut Nayir gönderme yaptı. Antalyalı'ya destek paylaşımında bulunan Nayir, "Ben zaten Milli takım kadrosuna çağrılmamıştım" ifadelerini kullandı. 

Taylan Antalyalı'ya milli basketbolcu Sinan Güler'den de destek geldi. Güler, "Taylan Antalyalı'nın giydiği t-shirtü ve tepkileri görünce, sporun içersinden nefret ve ayrımcılığı ne kadar uzaklaştırmamız gerektiğini düşünmeden edemiyorum" açıklamasında bulundu.

Galatasaray'da başkanlık seçiminde Burak Elmas'ın en yakın rakibi olan Eşref Hamamcıoğlu da, Taylan Antalyalı'yla ilgili mesajında, "Her türlü din, dil, ırk, cinsiyet ayırımcılığına ve özellikle bu yollarla yapılan ötekileştirmelere karşıyım. 21. Yüzyılda hiç kimsenin yaşam biçimi ve/veya ifade özgürlüğü toplumsal baskılarla kısıtlanamaz. Galatasaray’ın ve Milli Takımın gururu #TaylanAntalyalı yalnız değildir" ifadelerini kullandı. 

YÖNETİMDEN AÇIKLAMA MESAJI

Taylan Antalyalı'ya yönelik sözlerle ilgili olarak Galatasaray'dan henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver, Twitter'dan şu paylaşımı yaptı: "Galatasaray, reflekslerle hareket etmeyen sakin bir devdir. Söyleceği sözü duymak için Yönetim Kurulu toplantılarını takip edin lütfen."

Kaynak: Haber Global TV

Taylan Antalyalı Taylan Antalyalı tişörtü Onur Yürüyüşü