Galatasaray'da Oğulcan Çağlayan krizi çözüldü

Galatasaray Rizespor
Galatasaray'da Oğulcan Çağlayan krizi çözüldü

Yaşanan uyuşmazlık nedeniyle henüz lisansı çıkarılamayan Oğulcan Çağlayan için Galatasaray ile Çaykur Rizespor anlaşmaya vardı.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Oğulcan Çağlayan için Rizespor'la anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Terim yaptığı açıklamada, "Oğulcan Çağlayan için Rizespor ile anlaştık. Ali Yavuz Kol bonservisiyle, Yunus Akgün ve Atalay Babacan ise kiralık olarak takımdan ayrıldılar. 

Biz Oğulcan için 3 genç verdik, onları vermemizin sebebi oynamalarını istememizdi. Ali Yavuz alınacağı zaman ilk alacak takım Galatasaray'dır, önceliğimiz vardır. Yunus ve Atalay da bizim evladımızdır. İnşallah 3 gencimiz oynayıp Rizespor'a faydalı olur. Rizespor'un da oyunculara faydası olacaktır. Onlardan vazgeçtiğimizi kimse düşünmesin, orada da başarılı olacaklar. Biz olaya böyle bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Oğulcan Çağlayan, 2019/20 sezonunun bitimine 6 hafta kala kendisine bilgi verilmeden sözleşmesini uzatan Çaykur Rizespor ile sözleşmesini feshetmiş ve yaz transfer döneminde de Galatasaray'a imza atmıştı. Rizespor'un şikayeti üzerine Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) Oğulcan Çağlayan aleyhinde karar almıştı. UÇK, genç futbolcuya 6 maçtan men cezasının yanı sıra, eski kulübü Çaykur Rizespor’a 1 milyon 200 bin Euro artı 500 bin TL para ödemesine hükmetmişti.

TAHKİM KURULU CEZAYI 3 MAÇA İNDİRDİ, PARA CEZASI İSE DEĞİŞMEDİ

Galatasaray ve Oğulcan'ın itirazları sonucunda TFF Tahkim Kurulu, Oğulcan'a verilen 6 maçlık cezası 3 maça indirmiş ancak para cezasına yapılan itirazı reddetmişti.

OĞULCAN'A BU SEZON LİSANS ÇIKARILAMADI

Galatasaray, yeni sezon için oyuncularına lisans müracaatı yaptı ancak Oğulcan Çağlayan'a para cezası ödenmediği ve anlaşmazlığın çözülmediği gerekçesiyle TFF'den lisans izni çıkmadı. Genç futbolcu bu sebeple takımın Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi ön elemelerindeki maçlarında forma giyemedi.

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Oğulcan Çağlayan Çaykur Rizespor