Galatasaray'a Çaykur Rizespor darbesi

Galatasaray Rizespor
Galatasaray'a Çaykur Rizespor darbesi

Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Çaykur Rizespor'a 4-3 mağlup olarak şampiyonluk yolunda büyük yara aldı.

Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda Çaykur Rizespor'u konuk etti. Mücadeleyi konuk takım 4-3 kazandı.

Çaykur Rizespor'un gollerini 2. dakikada Samudio, 41. dakikada Boldrin, 54. dakikada (penaltıdan) Skoda ve 90+3. dakikada Fernando kaydederken; Galatasaray'ın gollerini 14. dakikada Yedlin, 31. dakikada Emre Akbaba ve 74. dakikada Meriah (kendi kalesine) attı.

Galatasaray'da Yedlin, karşılaşmanın 74. dakikasında çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Sarı-kırmızılılarda sarı kart sınırındaki Marcao ve Luyindama da gördükleri kartların ardından Hatayspor deplasmanında cezalı duruma düştü. Galatasaray, Hatay deplasmanında bu üç oyuncusundan da faydalanamayacak.

Bu sonucun ardından oynadığı son 4 maçta 3. kez puan kaybeden Galatasaray 61 puanda kaldı ve iki maçı eksik lider Beşiktaş'ın 2 puan arkasında 2. sırada kaldı. Üst üste ikinci galibiyetini alan Çaykur Rizespor ise 34 puana yükseldi.

Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, deplasmanda Hatayspor ile karşılaşacak. Çaykur Rizespor ise Fatih Karagümrük'ü konuk edecek.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

1' Hakem Volkan Bayarslan'ın ilk düdüğüyle karşılaşma Çaykur Rizesporlu futbolcuların santra vuruşuyla başladı.

2' Galatasaray'da Luyindama'nın ceza sahasının hemen önünde yaptığı büyük hatayı Samudio affetmedi. Paraguaylı golcü futbolcu, ceza sahasına girdikten sonra topu Muslera'nın üzerinden aşırarak ağlarla buluşturdu: 0-1

Galatasaray'a Çaykur Rizespor darbesi - Resim : 5

14' Galatasaray'da sağ kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrasında ceza sahasında yaşanan karambolde topu önünde bulan Yedlin, yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-1

Galatasaray'a Çaykur Rizespor darbesi - Resim : 6

31' Galatasaray'da Emre Akbaba, ceza sahası dışından muhteşem bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve sarı-kırmızılı takımı öne geçirdi: 2-1

Galatasaray'a Çaykur Rizespor darbesi - Resim : 7

35' Galatasaray'da Etebo, kendi yarı sahasından aldığı topla Rizespor ceza sahasına girmek üzereyken Selim Ay tarafından faulle durduruldu, Selim sarı kart gördü.

37' Galatasaray'da Falcao'nun ceza yayı üzerinden kullandığı serbest vuruşta kaleci Gökhan topu kornere çeldi.

41' Rizespor'da Boldrin, Emre Kılınç'ın kısa düşen geri pasında topla ceza sahasına girdi ve plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-2

45' Rizespor'da Moroziuk, Emre Kılınç'a yaptığı faul sonrasında sarı kartla cezalandırıldı.

45+3' Galatasaray'da Luyindama, Skoda'nın yüzüne doğru yaptığı eliyle müdahale sonrasında sarı kart gördü ve Hatayspor deplasmanında cezalı duruma düştü.

Karşılaşmada ilk yarı 2-2 sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

46' Karşılaşmanın ikinci yarısı Galatasaraylı futbolcuların santra vuruşuyla başladı.

52' Rizespor'da Fabricio'nun ceza sahası sağ çaprazından çektiği şutu Muslera tokatlayarak uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında Samudio'nun yaptığı kafa vuruşunda, Yedlin topu eliyle kesti. Hakem önce penaltı noktasını gösterdi, ardından da Yedlin'e sarı kart çıkarttı.

54' Rizespor'da penaltıyı kullanan Skoda, top ve Muslera'yı farklı köşelere gönderdi. Karadeniz ekibi bir kez daha öne geçti: 2-3

Galatasaray'a Çaykur Rizespor darbesi - Resim : 8

57' Galatasaray'da Emre Kılınç ve Emre Akbaba kenara geldi, Onyekuru ve Kerem oyunda.

71' Rizespor'da sakatlanan Gökhan Akkan kenara geldi, Tarık Çetin oyunda. Galatasaray'da ise Mohamed ve Gedson çıktı, Arda Turan ve Feghouli oyuna girdi.

74' Rizespor'da Meriah, Onyekuru'nun sürdüğü topu uzaklaştırmak isterken kendi kalesine gönderdi ve mücadelede bir kez daha skorda denge sağlandı: 3-3

76' Rizespor'da Michalak, Yedlin'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Yapılan VAR incelemesi sonrasında pozisyonun dışarıda olduğu belirlendi, Karadeniz ekibi tehlikeli yerden serbest vuruş kullanacak.

77' Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, hakeme itirazları sonrasında sarı kart gördü.

79' Galatasaray'da Yedlin, hakeme itirazları neticesinde ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

88' Galatasaray'da Marcao, Baiano'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü ve Hatayspor deplasmanında cezalı duruma düştü.

88' Galatasaray'da Falcao yerini Babel'e bıraktı.

90' Karşılaşmanın sonuna en az 12 dakika ilave süre eklendi.

90+3' Rizespor, Fernando'nun golüyle yeniden öne geçti: 3-4

90+11' Galatasaray'da Babel'in ceza yayı üzerinden çektiği sert şutu Gökhan güçlükle kornere çeldi.

Galatasaray Çaykur Rizespor Süper Lig Galatasaray - Çaykur Rizespor maçı canlı anlatım