Galatasaray Beşiktaş'ı Mauro Icardi'nin golleriyle devirdi

Galatasaray Beşiktaş Süper Lig
Galatasaray Beşiktaş'ı Mauro Icardi'nin golleriyle devirdi
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'in 9. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada Galatasaray sahasında ağırladığı ezeli rakibi Beşiktaş'ı Mauro Icardi'nin kaydettiği gollerle 2-1 mağlup etti ve ligdeki galibiyet serisini 9 maça çıkardı.

Süper Lig'in 9. haftasındaki dev maçta Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Rams Park'ta oynanan mücadele büyük heyecana sahne oldu. Karşılaşmaya baskılı başlayan sarı-kırmızılılar aradığı golü maçın 26. dakikasında Mauro Icardi ile buldu.

Bu golden 4 dakika sonra savunma arkasına hareketlenen Mauro Icardi, Beşiktaş kalecisi Mert Günok'la karşı karşıya kaldı. Hakem Halil Umut Meler, VAR'da yaptığı incelemede Mert Günok'un ceza sahası dışında topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle deneyimli kaleciye direkt kırmızı kart gösterdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Burak Yılmaz karşılaşmanın 2. yarısına 2 oyuncu değişikliği yaparak başlarken, bu değişikler maçın 69. dakikasında sonuç verdi.

Alex Oxlade Chamberlain, Valentin Rosier'in çizgiden çıkardığı pasta topa düzgün bir vuruş yaparak karşılaşmada skoru 1-1'e getirdi.

Galatasaray bu gole cevabı 82 dakikada verdi. Amir Hadziahmetovic'in topa elle müdahale ettiğine hükmeden hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını işaret etti. Topun başına gelen Mauro Icardi penaltı vuruşunu gole çevirerek kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka pozisyonlar olsa da gol sesi çıkmadı ve sarı-kırmızılılar karşılaşmadan 2-1'lik üstünlükle galip ayrılan taraf oldu.

SERİYİ 8 MAÇA ÇIKARDI

Bu sonuçla Galatasaray puanını 25 yaparak ligde maç fazlasıyla liderliğe yükseldi ve galibiyet serisini 8 maça çıkardı. 2 maçlık galibiyet serisi sona eren siyah-beyazlılar ise 16 puanla ligin 4. sırasında kaldı.

Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak, Beşiktaş ise sahasında Gaziantep FK'yı konuk edecek.

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Beşiktaş Galatasaray-Beşiktaş derbisi Süper Lig Galatasaray - Beşiktaş maçı Mauro Icardi Galatasaray-Beşiktaş derbisi