Galatasaray Başkanı Dursun Özbek açıkladı, Erden Timur'u kıskanıyor mu?

Galatasaray Dursun Özbek futbol
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek açıkladı, Erden Timur'u kıskanıyor mu?

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılıların transferdeki hedeflerinden başkanlık seçimlerine kadar açıklamalarda bulundu. Özbek, kendisinden sonra Erden Timur'un başkan olabileceğini belirtirken, gelecek sezonda da şampiyon olacaklarını söyledi.


Süper Lig'de 2022-23 sezonunu zirvede tamamlayarak 23. şampiyonluğunu elde eden Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

343 Digital YouTube kanalına konuk olan Özbek, ""Benim hizmet sürem 2024 Mayıs'ta doluyor. Galatasaray'da öyle işaret ederek başkanlık olmaz. Herkes çalışmalarını yapıyor, bu tamamen genel kurulun takdiridir. Galatasaray'da "Ben başkan olayım" diye bir şey yok. Galatasaray'ın sizi çağırması lazım. Sizin yaptığınız faaliyetler çerçevesinde, ne yapabileceğini görüp anlayıp Galatasaray sizi çağırır. Orada da Erden Timur son derece başarılı. Sportif anlamda da basketbolda, futbolda son derece başarılı.

Bu işi emanet edebileceğim arkadaşlardan bir tanesi Erden Timur. Ama benim bu konuda yorum yapmam biraz da sakıncalı. Neden? Çünkü herkes Galatasaray'a başkan olmak ister. Metin kardeşim de istiyor, diğer arkadaşlar da istiyorlar. Ben seçici olmak istemiyorum, bunun seçimini genel kurul yapacak. Arkadaşlarımın hepsi kıymetli" sözleri ile cevapladı.

"ERDEN TİMUR'U KISKANMAM"

Dursun Özbek, Erden Timur hakkında gelen soruya, "Erden kardeşimi Sportif A.Ş'de başkan vekilliğine ben atadım. İnsanların aklına 'Kıskanıyor mu?' şeklinde düşünceler gelmesi bana garip geliyor. Hepimiz Galatasaray'ın başarısı için çalışıyoruz. Galatasaray'ın başarısına bir nokta kadar hizmet eden herkes başımızın tacı. Erden benim oğlum yaşında. Galatasaray'a hizmet ettiği için onun açısından da gururlanıyorum. Kıskanmak zerre kadar aklımdan geçmiyor. Ben istiyorum ki, bu yönetimin içinden başkanlar çıksın.
Geçmişte hep öyle olmuştur. Galatasaray'a başarıların gelmesi, yönetim içindeki insanların bu seviyede yetişmesi ve Galatasaray'a başkan olarak hizmet etmesinden geliyor, Erden Timur öyle birisi. Ben belli bir yaştayım, böyle bir şey hiç düşünmedim. Yeter ki Erden Timur başarılı olsun, Galatasaray'a uzun yıllar hizmet etsin" şeklinde yanıt verdi.

"BAŞKANLARIN EN ZOR DÖNEMİ"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, başkanların en zor döneminin transfer dönemi olduğunu ifade ederken, takımdaki eksiklerin tespit edildiğini ve giderilmesi için çalıştıklarını açıkladı. Dursun Özbek bu konuda; "Başkanların en zor dönemi transfer dönemi. Galatasaray'ın geldiği seviyede çıta yüksek. Şampiyonlar Ligi'ne gidiyoruz. Taraftarın beklediği başarıyı sağlamak için önemli transferler yapmak zorundayız. Sevgili Erden de gece gündüz demeden, takımın eksiklerini gidermek için mesai harcıyor. Taraftarlarımıza mahcup olmayacağız" şeklinde konuştu.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ İÇİN KADROMUZU KORUYACAĞIZ"

Sacha Boey, Victor Nelsson ve Nicolo Zaniolo gibi oyuncuların geleceğiyle ilgili soruları yanıtlayan Dursun Özbek, "Teklif alan oyuncularımız var ama satmayı düşündüğümüz oyuncu şu an yok. Biz takımı muhafaza etmeyi düşünüyoruz ancak düşüncemizin çok üstünde bir teklif gelirse satış yapabiliriz. Biz Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız, oturmuş bir takımımız var. Enteresan teklifler olursa satabiliriz. Bu tip A, B, C planlarını dikkate alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"GALATASARAY YİNE ŞAMPİYON OLUR"

Dursun Özbek, "Galatasaray her zaman başarıya odaklıdır. Dolayısıyla önümüzdeki sene de şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray. Çünkü oturmuş bir takımımız var. Eksiklerimiz de var ama eksiklerimizin giderilmesiyle taraftara keyif veren bir takım yaratmak için elimizden geleni yapıyoruz. Taraftarlarımız önümüzdeki sezon da çok keyifli bir Galatasaray izleyecek. Önümüzdeki sene de Galatasaray şampiyon olur" ifadelerini kullandı.

"ZAMAN ZAMAN TARAFTAR KİMLİĞİMİZ ORTAYA ÇIKIYOR"

Konuşmasına devam eden Dursun Özbek, Galatasaraylılar Cemiyeti'ndeki şampiyonluk kutlamalarında ezeli rakipleri Fenerbahçe için ortaya çıkan görüntüleriyle ilgili "Cemiyette yaptığımız konuşmada taraftar kimliğimiz ortaya çıkmıştır. Heyecanla söylediğim sözler var. Zaman zaman bu taraftar kimliği ortaya çıkıyor" açıklamasını yaptı.

Kaynak: DHA

Galatasaray Dursun Özbek Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Erden Timur Galatasaray transfer haberleri