Galatasaray, Azerbaycan deviyle sözleşme imzaladı!

Dursun Özbek

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Socar şirketiyle yapılan forma sponsorluğu anlaşması imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Socar şirketiyle yapılan forma sponsorluğu anlaşması imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek, "SOCAR, hepimizin bildiği üzere kardeş ülkemiz Azerbaycan'ın dünya devi bir markası. Avrupa'da yeni başarılara giderken SOCAR'ın yanımızda olması çok değerli. Azerbaycan Başkanı Sayın İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bu süreci yakından takip ettikleri için teşekkür ediyorum. Uzun süreli bir iş birliğinin ilk adımı olacak."

"Bu işbirliği rahmetli Haydar Aliyev'in doğumunun 100. yılında olması çok değerli. Önümüzdeki dönemde bir anma için Karabağ'da bir maç ya da Türki cumhuriyetlerin katılacağı bir organizasyon planladığımızın müjdesini vermek istiyorum. Anlaşmamız hayırlı olsun. Avrupa'da başarılarımız daim olsun."

İKİ DEVLET BİR MİLLET

"Azerbaycan ve Türkiye kardeşliği iki devlet bir millettir. Eğer tek milletsek, elbette ki sportif manada birikimlerimizi, tecrübelerimizi Azerbaycan ile paylaşmalıyız. Dolayısıyla bizim bu birlikteliğimiz hem tarihsel bağlantımızdan hem iki devletimizin yakınlığının simgesidir. Azerbaycan'da sportif durum belli bir seviyenin üzerinde. Karabağ, Şampiyonlar Ligi'nde 1. elemeyi geçti. Bu yakınlaşma, bu birliktelik elbette takdir edilmesi gereken bir husustur. Birbirimize başarılı olduğumuz konularda, sadece futbol değil diğer branşlar için de görüşüyoruz. Basketbol, voleybol gibi branşlarda da bir işbirliği olarak algılıyorum. Bizim birikimlerimiz var, onların var, bunları paylaşmalıyız. Tek millet olmanın gereksinimlerinden biri olarak bu işbirliğinin devam etmesini diliyorum. Karabağ, Türkiye ve Azerbaycan için çok önemli bir konu. Galatasaray, bu konudaki duruşunu göstermek için Karabağ Kulübü'nü kardeş kulüp ilan etmiştir. Her iki devlete, her iki sportif kurumlara da hayırlı olsun. Galatasaray olarak elimizden gelen her türlü desteği Karabağlı ve Azerbaycanlı dostlarımızla paylaşacağız."

"Karabağ ile oynadığımız maçtaki bizim gördüğümüz misafirperverlik çok önemliydi. Bakü'deki stadyum 65 bin kapasiteli. Maçta 65 bin kişi oradaydı. Bakü'de kaldığımız otelde, otelin dışında Galatasaray sevgisi inanılmaz. İnanılmaz! Bizim bu sevgiye muhatap olmamız halinde bizim yapmamız gereken bir sürü faaliyetler var. Karabağ ile bunları planladık. Buradaki mağazalarda Karabağ ürünleri satılması, orada mağazalar açılması bizi sevenlerin talebi. Biz bu işbirliğinin arkasında duracağız." şeklinde konuştu.

SOCAR Türkiye CEO'su Elçin Ibadov: "Kendi alanında başarıdan başarıya koşan iki markanın işbirliğini duyurduğumuz bu özel güne hoş geldiniz. Bu seneden itibaren biz Türkiye'nin en köklü kulüplerinden biri olan Galatasaray ile bu sezondan başlayarak ama uzun vadeli bir yola çıktık. ASlında bu el ele tutuşup daha büyük başarılar elde etmek için çıktığımız bir yoldur. Türkiye'de spora verdiğimiz desteklere bir yenisini ekledik. SOCAR'ın logosu bir alevdir. Biz bu alevimizle Galatasaray'a Avrupa'da enerji vermeyi amaçlıyoruz. Bu sezondan itibaren Avrupa maçlarında Galatasaray Kulübümüzün forma göğsünde SOCAR ismini göreceksiniz. Tüm branşlarda ise SOCAR, Galatasaray'ın enerji sponsoru olacak."

"Biz Galatasaray'ın hem Avrupa arenasında hem diğer branşlarda başarıdan başarıya koşacaktır. Biz buna güveniyoruz. Biz her zaman Galatasaray'ın arkasında durmaya devam edeceğiz. SOCAR, Azerbaycan'ın devlet petrol şirketi. 15 yıldır Türkiye'de faaliyeti gösteriyoruz. Türkiye'nin en büyük  dış yatırımcısıyız. Biz burada kendimizi yabancı hissetmiyoruz. Azerbaycan vatandaşları olarak Avrupa'da mücadele eden tüm Türk takımlarımızı manevi olarak destekliyorduk. Şimdi alevimizle maddi olarak destekleyeceğiz."

ANLAŞMANIN DETAYLARI

"Anne bir çocuğu 9 ayda, bir çiftçi şeftaliyi 4 ayda yetiştirdiği gibi her şeyin bir zamanı var. SOCAR, Türkiye'de ve Türkiye dışında yaptığı faaliyetlerde doğru zamanda doğru faaliyetleri yaptı. Çok dikkat edilen konular olduğu için doğru zamanın bu sezon olduğunu düşündük. Sayın Başkanımızla, Azerbaycan'daki yöneticilerimiz, ülke büyüklerimizin verdiği destekleri alarak ve esas rehber alarak bu şekilde karar aldık. İleriye bakmayı öneriyorum. Bu birlikteliğin hem Galatasarayımız'a hem SOCAR'a faydalı olacağına yürekten inanıyorum."

"Sponsorluk anlaşmasıyla ilgili KAP açıklaması yapıldı. Kulübümüz bu konuda açıklama yaptı. 3 yıllık bir anlaşma. Her yılı 5 milyon euro olmak üzere bir birliktelik. Şimdilik bu şekilde. SOCAR, Neftçi Bakü'nün ve Azerbaycan Futbol Federasyonu'nun ana sponsoru. Doğru zamanda, doğru sponsorluklar konusunda çalışıyorduk. Bu çalışmaların kemale erdiği sene, bu sene oldu."

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Azerbaycan spor haberleri socar