Galatasaray artık daha 'Avrupalı' 

Galatasaray artık daha 'Avrupalı' 

Özellikle genç oyuncularla Marsilya gibi bir deplasmanda ayakta kalabilmek büyük başarıydı. Bu sezon yapılan gençleştirme operasyonunun temelinde yatan 'Avrupa takımı' olma hedefinden izler görüldü.

BERK GÖL/HABER GLOBAL

Galatasaray sezonun en etkili futbolunu Lazio maçında oynamıştı. Marsilya maçından da (0-0) istediğini aldı. Sarı Kırmızılılar her ne kadar ikinci yarı baskı yemiş olsa da bu boğucu deplasmanda rakibiyle kafa kafaya mücadele etmeyi başardı ve iki Avrupa Ligi maçında bunun sağlanmış olması Galatasaray'ın bu sezonki yapılanması için çok önemli.

Son yıllarda Avrupa maçlarında 20 yıllık mirası tüketmişti Galatasaray. Daha önce müzesine götürdüğü turnuvaya bile 4. torbadan katıldı. Bu sezon dizayn edilen gençleşme operasyonunun temelinde yeniden bir Avrupa takımı olmak yatıyor.

Geleceğine yatırım yapılan bu oyuncuların Galatasaray adına kara dönüşmesi için Avrupa'da ses getirmek şart. Galatasaray bu oyunculara bir kariyer fırsatı yaratmadan bu genç kadro istikrarını sağlayamaz. Genç futbolcular tarafından tercih edilen kulüp olmak için futbolun en büyük vitrini olan Avrupa turnuvalarında iyi performans gerekiyor.

Özellikle genç oyuncularla Marsilya gibi çok agresif bir deplasmanda ayakta kalabilmek Fatih Terim ve öğrencileri için önemli bir kazanım. Özellikle de sezon başından beri Sarı Kırmızıların en çok zorlandığı konu olan kontrollü oyunla bunu yapabilmek. Galatasaray Lokomotif Moskova ile oynanacak 2 maçta cebine minimum 4 puan koyabilirse, 8 puana ulaşıp gruptan çıkmak için büyük avantaj yakalar.

Lazio ve Marsilya gibi 2 yüksek bütçeli sert takım karşısında iyi mücadele edip 4 puan toplamak Fatih Terim'in Avrupa takımları ile aradaki makasın kapanması için işaret ettiği 3 yıllık dönem için heyecan verici bir başlangıç oldu.