Galatasaray'a 12. saniyede gol atan Maxi Gomez Süper Lig tarihine geçti!

Trabzonspor Süper Lig
Galatasaray'a 12. saniyede gol atan Maxi Gomez Süper Lig tarihine geçti!

Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray'a konuk olan Trabzonspor'da Galatasaray ağlarını 12. saniyede havalandıran Uruguaylı golcü Maxi Gomez, Süper Lig tarihinin en erken üçüncü golünü atarak tarihe geçti.

Süper Lig'in 23. haftasında lider Galatasaray, NEF Stadı'nda Trabzonspor'u konuk etti.

Maçın santra vuruşu yapan Galatasaray'da oyuncular, Trabzonspor'un şok baskısı sonrasında geri paslarla kaleci Muslera'ya dönmeyi tercih etti. Lucas Torreira, Muslera'ya geri pas verirken kısa düşen topta araya Trabzonsporlu futbolcular girdi. Topu kapan Trezeguet, Muslera'yla karşı karşıya durumdayken topu Maxi Gomez'e çevirdi. Uruguaylı futbolcu, meşin yuvarlağı boş kaleye yolladı ve 12. saniyede Bordo-mavilileri 1-0 öne geçirdi.

SÜPER LİG TARİHİNE GEÇTİ

Galatasaray savunmasının hatasında henüz 13. saniyede meşin yuvarlağı ağlara gönderen Maxi Gomez, lig tarihinin en erken üçüncü golüne imza attı.

Lig tarihinde bilinen en erken golü, 2021-2022 sezonunun 6. haftasında, 22 Eylül 2021'de Kalyon Stadı'nda yapılan ve Gaziantep FK'nın Başakşehir'i 1-0 yendiği maçta henüz 10. saniyesinde fileleri havalandıran Gaziantep FK'lı futbolcu Muhammet Demir attı.

2008-2009 sezonunun 13. haftasında, 29 Kasım 2008'de Eskişehirspor ile Denizlispor arasında oynanan ve ev sahibi takımın 4-3 kazandığı maçın 12. saniyesinde fileleri havalandıran Denizlispor'un Trinidad ve Tobagolu futbolcusu Darryl Bevon Roberts de lig tarihinde bilinen en erken ikinci golün sahibiydi.

Sezonun en erken golünü kaydeden Maxi Gomez, aynı zamanda lig tarihinde Galatasaray ağlarını en erken havalandıran futbolcu oldu.

BÜYÜK MAÇLARI BOŞ GEÇMİYOR

Sezon başında 3 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Valencia'dan Trabzonspor'a transfer olan Maxi Gomez, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray'a da gol atma başarısı gösterdi.

Maxi Gomez, Trabzonspor formasıyla bugüne dek 20 maça çıkarken 6 gol - 6 asist üretti.

Kaynak: Haber Global TV

Maxi Gomez Süper Lig Galatasaray-Trabzonspor maçı