Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'ndan istifa iddialarına yanıt

emre belözoğlu Ankaragücü Süper Lig

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Süper Lig'de Çaykur Rizespor karşılaşmasında yaşanan olaylardan sonra basında yer alan 'Görevi bırakacak' iddialarını yalanladı.

Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, basında yer alan görevi bıraktığı iddiaları hakkında açıklamada bulundu.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçının ardından sahaya inerek hakem Halil Umut Meler'e yumrukla saldırdı.

"BU ŞARTLARDA GÖREVDEN KAÇMAM"

Darbeyle yere düşen Meler'e yerde de bazı kişiler tekme attı. Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, yaşanan olaydan sonra ilk kez konuştu. Yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduğunu belirten Belözoğlu takımdaki görevinin devam ettiğini ve bu şartlarda görevden kaçmayacağını söyledi.

"GÖREVİ BIRAKTIĞIM DOĞRU DEĞİL"

Halil Umut Meler’in başına gelen talihsiz, üzücü ve asla tasvip edilmeyecek bu olayda derinden bir üzüntü yaşadığını dile getiren Emre Belözoğlu, yaptığı açıklamada “Başkan Faruk Koca istifa etti. Şu anda ligin seyri ile ilgili futbol federasyonumuz kararlar verecek. Biz gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Çeşitli yerlerde görevi bıraktığım yazılıyor, bunlar doğru değil. Bu şartlarda asla takımı yalnız bırakamam, görevimin başındayım” dedi.

ÇAYKUR RİZESPORLU EMİRCAN'DAN SALDIRIYA TEPKİ

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un defans oyuncusu Emirhan Topçu, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yaptığı saldırıyı kınadı.

Topçu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hepimiz insanız ve hepimiz insan kalmalıyız. Bu yaşanan insanlık dışı olay maçın önüne geçmiştir. Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı bir kez daha kınıyorum. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Büyük Rizespor taraftarı yaşadığım üzüntünün farkındadır. Desteğini esirgemeyen taraftarımızla yolumuza güvenle devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Emirhan Topçu, dün oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının 90+5. dakikasında kırmızı kart görerek oyun dışı kalmıştı.

Kaynak: DHA