Futbol camiası katliama tepkisiz kalmadı... "Savaş bitsin"

Spor haberleri Galatasaray Fenerbahçe Trabzonspor Beşiktaş

İsrail'in Gazze'de hastaneyi bombalamasına süper lig kulüplerinden tepki yağdı. İsrail'in katliamı kınandı, "savaş bitsin" çağrısında bulunuldu.

Süper Lig kulüpleri, İsrail'in katliamına sessiz kalmadı, Gazze'de hastanenin bombalanmasına tepki gösterdi.

Kulüpler, İsrail'in katliamı karşısında birleşti, Gazze'de hastane bombalamasına tepki gösterdi, "savaş bitsin" çağrısında bulundu.

Galatasaray Kulübü, Gazze'de masum sivillerin tedavi gördüğü hastanenin bombalanması kesinlikle kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Paylaşımda, "Tüm insanlığı, bölgede yaşanan acıya son vermek için harekete geçmeye çağırıyoruz. Savaşın en kısa sürede sona ermesini ve bir an önce bölgede barışın ve huzurun hâkim olmasını canı yürekten temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe'nin paylaşımında "Savaş son bulsun" denilerek "masum insanlara yapılanı kabul etmiyoruz, Gazze’de hastanelere düzenlenen saldırıyı kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Beşiktaş ise paylaşımında "Din, dil, ırk ya da kim haklı-haksız şeklinde bakmadan masum sivillerle dolu olan hastanelerin bombalanması kabul edilemez, hiçbir gerekçe bu vahşeti aklayamaz, tüm insanlığı bölgede yaşanan acıya son vermek için harekete geçmeye çağırıyoruz" ifadeleriyle savaşın son bulmasını diledi.

Trabzonspor'sa Gazze'deki hastaneye düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadı, "Tüm insanlığı hiçbir gerekçe ve bahaneye sığınmadan bölgede yaşanan acıya son vermek için harekete geçmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Pendikspor, Fatih Karagümrük, Ankaragücü, Başakşehir, Konyaspor, Kasımpaşa, İstanbulspor, Hatayspor ve Adana Demirspor gibi kulüpler de saldırıyı kınadı.

 



Kaynak: Haber Global TV

İsrail gazze savaş katliam futbol