Fransız futbolcu, Alman rakibinin ölümüne yol açmakla suçlanıyor!

Fransa Almanya futbol
Fransız futbolcu, Alman rakibinin ölümüne yol açmakla suçlanıyor!
Fotoğraf: Pixabay

Mayıs ayında oynanan bir maçta yumruk atarak rakibinin ölümüne yol açtığı iddia edilen Fransız futbolcu hakkında ceza davası açıldı.

28 Mayıs 2023'de Frankfurt'ta oynanan maç sırasında aldığı darbe sonucu bir Alman futbolcu hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili Almanya'da savcılar 15 yaşındaki futbolcuya ölümcül darbe indirdiği iddiasıyla FC Metz formasını giyen Fransız futbolcu hakkında dava açtı. 17 yaşındaki Fransız oyuncu rakibine yumruk atmıştı. Yumruğun Alman futbolcunun boynuna denk geldiği ve atardamarında soruna neden olduğu belirtilmişti.

Fransız futbolcu "ölüme sebebiyet veren saldırı ve darp" olmak üzere iki farklı suçlamayla karşı karşıya kaldı.

Frankfurt'ta düzenlenen bir turnuvada yer alan FC Metz kulübü adına forma giyen Fransız futbolcunun iki ayrı dava açıldı. Biri ölümle sonuçlanan saldırı, diğeri ise darp suçlaması olduğu belirtildi.

Bu yıl 28 Mays'ta yaşanan olayda JFC Berlin oyuncusu, FC Metz takımına karşı oynanan maçın bitiş düdüğünden sonra çıkan kavgada ağır yaralanmıştı. Komaya giren genç oyuncunun beyin ölümü gerçekleşince makineden çıkarılmasına karar verilmiş ve ölümü açıklanmıştı.

Saldırgan ve kurban çouk olduğu için dava Frankfurt Bölge Mahkemesi'ne bağlı çocuk ceza dairelerinden birinde görülecek. Dava tarihi henüz netleşmedi.

Kaynak: Haber Global TV