Fransa'dan Türkiye dahil 99 ülkeye Schengen vizesi uyarısı geldi

Ajans Bizim
2024 Paris Olimpiyatları Fransa Schengen vizesi Olimpiyatlar
Fransa'dan Türkiye dahil 99 ülkeye Schengen vizesi uyarısı geldi
Fotoğraf: DepoPhotos

2024 Olimpiyatlarına katılmak amacıyla Fransa'ya gitmeyi planlayan ve Schengen vizesine ihtiyaç duyanların vize başvuru sürecini şimdiden başlatmaları tavsiye ediliyor. 

En geç Schengen Bölgesi'ne giriş tarihinden 15 iş günü önce vize başvurusunda bulunulabiliyor olsa da randevu almaya yönelik artan ilgi ve işlem süresi dikkate alındığında, başvurunun mümkün olduğunca erken başlatılması gerekiyor.  

Fransa bir asır sonra bu yaz 2024 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak ve etkinlik 26 Temmuz-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında ülkenin başkentinde düzenlenecek.

En erken vize başvuruları Fransa'ya ve genel olarak Schengen Bölgesi'ne girişten altı ay önce yapılabiliyor. Bu da herhangi bir son dakika sıkıntısından kaçınmak için bu gerekliliği yerine getirmek için mükemmel bir zaman olduğu anlamına geliyor.

2024 Olimpiyatlarında toplam 206 Ulusal Olimpiyat Komitesi yarışacak. Bu 206 Ulusal Olimpiyat Komitesinden 99'unun vatandaşlarının Fransa'ya girişlerine izin verilebilmesi için vize almaları gerekiyor. Türkiye de bu ülkeler arasında yer alıyor.  

2024 Olimpiyatları sırasında dünyanın dört bir yanından yaklaşık 16 milyon ziyaretçinin Fransa'ya gelmesi bekleniyor.

Bu kadar yüksek sayıda ziyaretçiyi dikkate alan uzmanlar, Olimpiyatların 17 günü boyunca ziyaretçi harcamalarının 8 milyon 320 bin euro'nun üzerinde olacağını ve Fransa'nın GSYİH'sine önemli bir destek sağlayacağını tahmin ediyor. 

Ücretsiz olan sörf hariç tüm spor dalları için 400 binden fazla bilet satışa sunuldu. Spor türüne bağlı olarak, 2024 Olimpiyatları bilet fiyatları normal etkinlikler için 24-990 euro arasında değişiyor. Öte yandan, tören bilet fiyatları önemli ölçüde yüksek ve bazı fiyatlar 2 bin 700 euro'ya kadar çıkıyor.