Fransa'da şampiyon yine PSG! "Katar" uçurmaya devam ediyor!

PSG Fransa Ligue 1
Fransa'da şampiyon yine PSG! "Katar" uçurmaya devam ediyor!

Fransa Ligue 1'in 37. haftasında lider PSG deplasmanda karşılaştığı Strasbourg ile 1-1 berabere kalmasına rağmen bitime bir hafta kala matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan etti.

Lider PSG, Fransa Ligue 1'in 37. haftasında RC Strasbourg'a konuk oldu.

Meinau Stadyumu'nda oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan mücadelenin 59. dakikasında Lionel Messi, attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi.

Christophe Galtier'in öğrencileri, Kevin Gamiero'nun 79. dakikadaki golüne engel olamayınca karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Bu sonucun ardından puanını 85'e yükselten PSG, son hafta maçları öncesi en yakın takipçisi RC Lens'in 4 puan önünde yer aldı ve matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan etti.

PSG bu şampiyonlukla birlikte Ligue 1'deki toplam şampiyonluk sayısını 11'e çıkararak, 10 şampiyonluğu bulunan Saint-Etienne'i geride bıraktı ve "en çok şampiyonluk kazanan takım" unvanını elde etti.

Messi PSG

"KATAR" DOPİNGİYLE ŞAMPİYONLUKLAR PEŞ PEŞE GELDİ!

1970 yılında kurulan Paris Saint-Germain'in Katar sermayesine satıldığı 2011 yılına dek Fransa Ligue 1'de geçirdiği 40 sezonda yalnızca 2 şampiyonluğu bulunuyordu.

2011/2012 sezonundan itibaren yüksek transfer bütçeleriyle kadrosunu zenginleştiren PSG, Katar Varlık Fonu kulübü devraldıktan sonraki 12 sezonda ise 9 şampiyonluk yaşadı.

Fransız temsilcisi bu süreçte bir kez Montpellier'e, bir kez Monaco'ya, bir kez de Lille'e şampiyonluk kaptırdı.

PSG, Katar Varlık Fonu kulübü devraldıktan sonraki 12 sezonda transferde toplam 1.6 milyar Euro bonservis bedeli harcaması yaptı.

Kaynak: Haber Global TV

fransa ligue 1 PSG Lionel Messi