Cristiano Ronaldo'nun yüzü Suudi Arabistan'da da gülmedi: Şampiyon Al-Ittihad!

futbol Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo'nun yüzü Suudi Arabistan'da da gülmedi: Şampiyon Al-Ittihad!

Suudi Arabistan Pro Lig'in 37. haftasında Al-Ittihad deplasmanda karşılaştığı Al-Fayha'yı 3-0 mağlup ederek bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Cristiano Ronaldo, Anderson Talisca ve Luis Gustavo gibi tanıdık simaların formasını giydiği Al-Nassr ise sezonu 2. sırada tamamladı.

Suudi Arabistan Pro Lig'in 29. haftasında lider Al-Ittihad, deplasmanda Al-Fayha ile karşı karşıya geldi.

Konuk ekip sahadan 3-0 galip ayrılırken, Al-Ittihad'a 3 puanı getiren golleri 3. dakikada Ahmed Sharahili, 45. ve 86. dakikalarda Romarinho kaydetti.

Bu sonucun ardından puanını 69'a yükselten Al-Ittihad, en yakın takipçisi Al-Nassr'ın 2 puan kaybetmesiyle birlikte bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

13 yıllık şampiyonluk hasretine son veren Al-Ittihad, 9. kez şampiyonluk ipini göğüsledi.

Günün diğer maçında Cristiano Ronaldo ve Anderson Talisca gibi tanıdık simaları bünyesinde bulunduran Al-Nassr, deplasmanda Al-Ittifaq'la 1-1 berabere kaldı. Al-Nassr'ın tek golü 56. dakikada Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Luiz Gustavo'dan geldi.

Pro Lig'de 30. ve son hafta maçları Çarşamba günü oynanacak. Şampiyon Al-Ittihad sahasında Al Ta'ee ile karşılaşacak, Al-Nassr ise Al-Fateh'i konuk edecek.

CRISTIANO RONALDO'YA YİNE HÜSRAN!

Sezonun ilk yarısında Manchester United'ın sözleşmesini feshettiği Cristiano Ronaldo, kupa hedefiyle katıldığı 2022 Dünya Kupası'na çeyrek finalde veda etmiş, ardından da astronomik bir sözleşme karşılığında Al-Nassr'a transfer olmuştu.

Aynı sezon içinde 3. kez başarısızlıkla yüzleşen 38 yaşındaki yıldız futbolcu, Al-Nassr'da bugüne dek oynadığı 19 maçta 14 gol atıp 2 de asist üretti.

Kaynak: Haber Global TV

Suudi Arabistan Ligi Cristiano Ronaldo Anderson Talisca Al-Nassr