Fransa'da Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı fırtınası

Fransa
Fransa'da Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı fırtınası

Milli yıldızlarımız Burak Yılmaz ile Yusuf Yazıcı Lille'i birlikte sırtlamaya devam ediyor

Burak Ligue 1’de 6 golünün yanına 4. asistini eklerken, 2 asisti bulunan Yusuf ise 4. golünü kaydetti. İki oyuncunun 13. hafta sonunda takımlarına yaptıkları skor katkısı toplamda 16 oldu.

Skorer'in haberine göre, lider Paris Saint Germain’i ikinci sırada takip eden Lille’deki Türk futbolcuların en önemli rakipleri de, şampiyonluk yolundaki dev rakiplerinin iki yıldızı oldu. 10 gol-5 asistle oynayan Mbappe ile 3 gol-4 asisti bulunan Neymar toplamda 23 gollük katkı verdiler.

KULÜP DE ÖVDÜ, TARAFTAR DA

Fransız basınında yine adlarından söz ettiren Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı için takımlarının taraftarları da sosyal medyadan övgü dolu ifadeler kullandı.

Lille Kulübü de resmi hesaplarından, Türkçe ifadeler de kullandığı paylaşımında temsilcilerimizi şu ifadelerle övdü:

Gol sonrası birbirlerine sarıldıkları fotoğrafla birlikte ‘Kral, prensine asist yaptığında’ ifadesi kullanıldı.

Kral kelimesi Burak Yılmaz’ın lakabı olarak Türkçe yazıldı, “Yazıcı’ya yaptığı asistle Burak Yılmaz üst üste 8. maçında skora katkı verdi” denildi.

TV5MONDE: “Loic Remy’nin beklenmeyen vedası sonrası son anda transferi gerçekleşen Burak Yılmaz, çok iyi bir seçim olduğunu gösterdi. Hem ligde hem Avrupa’da atıyor. Lille’in en skorer ismi oldu”.

LE MONDE: “Lille’in hücumdaki Türk ikilisi Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı, pazar günü Monaco karşısında tekrar iş başındaydı. Savunmayı ekarte ederek birlikte gerçekleştirdikleri iyi kontratağı golle sonuçlandırdılar.”

MAXI FOOT: “Burak Yılmaz, takımı Lille’e değer katmaya devam ediyor. Monaco maçında bu kez takım arkadaşı Yusuf Yazıcı’ya al da at pası verdi. Bu pas cömertliğinin sembolüydü. Maçın adamı oydu. Mücadeleyi hiç bırakmıyor, Burak Yılmaz tam bir savaşçı”.

LOSC: “Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı birbirlerini tamamlayan bir ikili. Yusuf oyuna girdikten iki dakika sonra ortaklaşa gollerini attılar. Fantastik Türk hücum ikilisi o kadar iyi anlaşıyor ki, birbirleriyle gözü kapalı oynayabiliyorlar”.

FRANCE FOOTBALL: “Lille takımının Türk çifti günündeydi. Oyuna sonradan girip golünü atan Yusuf Yazıcı süper yedek modundaydı. Burak Yılmaz kendisine golü hazırladı”.

35 yaşındaki Burak Yılmaz üst üste sekizinci maçında da skora katkı yaptı, Lille’de bu açıdan son 15 yılın en iyi performansını sergiledi.

Zlatan Ibrahimovic’in PSG’de oynadığı dönemden kalan 5 yıllık rekorunu da kırarak, ligde bu istatistiğe imza atan en yaşlı oyuncu oldu.

Burak Yılmaz Yusuf Yazıcı