France Football'dan ilginç iddia: Mustafa Kapı Barcelona'ya mı gidiyor

France Football'dan ilginç iddia: Mustafa Kapı Barcelona'ya mı gidiyor

Fransız spor gazetesi France Football, Galatasaray ile sözleşme yenilemediği için kadro dışı kalan Mustafa Kapı'nın peşinde Katalan devi Barcelona'nın olduğunu öne sürdü. İddiaya göre Barcelona, Kapı'yı yetiştirme bedeli ödeyerek kadrosuna katmak istiyor

Galatasaray ile sözleşme süresinin dolmasına kısa bir süre kala sözleşme yenilemeyerek yönetimden tepki çeken ve sonrasında kadro dışı bırakılan 17 yaşındaki Mustafa Kapı ile ilgili en ilginç iddia Fransız spor gazetesi France Football tarafından ortaya atıldı.

La Liga devi Barcelona'nın Mustafa Kapı'yı kadrosuna katmayı planladığını iddia eden France Football, Katalan devinin bu transferi sadece yetiştirme bedelini ödeyerek gerçekleştireceğini öne sürdü. Gazete, Kapı'nın Katalan futbol DNA'sına uyan futbol altyapısını Barcelona'nın ilgisine gerekçe gösterdi.

Mustafa Kapı, Temmuz 2020'de sözleşmesi sona erecek olmasına rağmen Galatasaray ile sözleşme imzalamayı reddetmiş, hatta Fenerbahçe ile anlaştığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Fakat Kapı, bugün yaptığı açıklamalarda Galatasaray'dan ayrılma kararının nedeni olarak sarı-kırmızılı ekipte önünün kapalı olduğunu düşündüğünü ve kariyerine Avrupa'da devam edebilmek uğruna böyle bir karar aldığını söyledi, Fenerbahçe iddialarını ise net bir dille yalanladı.

Bu açıklamaların ardından gözler Mustafa Kapı ile ilgilenen Avrupa kulüplerine çevrilmişti.

Mustafa Kapı Galatasaray tarihinde sarı-kırmızılı forma ile Süper Lig'de forma giyen en genç oyuncu unvanını Emre Belözoğlu'nun elinden almış fakat ilerleyen süreçte beklenen patlamayı gerçekleştirememişti.

Futbola 11 yaşında Denizlispor'da başlayan 2002 doğumlu Mustafa Kapı, 12 yaşındayken Galatasaray'ın altyapısına geçti.

Sarı-kırmızılı ekipte gelişim liglerinde forma giyen Mustafa, gösterdiği performansla altyapı sorumlusu olan Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink'in beğenisini kazandı.

Riekerink'in 2016'da Mustafa Denizli sonrası A takım teknik direktörlüğüne getirilmesinin ardından Mustafa Kapı, 14 yaşındayken 8 Ekim 2016'da Bulgaristan'ın Levski Sofya takımıyla oynanan hazırlık maçında süre almıştı.

Sarı-kırmızılı takımın altyapısında ve milli takımın farklı yaş kategorilerinde yaklaşık 200 maçta forma giyen orta saha oyuncusu, 70'in üzerinde gole imza attı.