Filistin'e desteği nedeniyle sözleşmesi feshedilen Anwar El Ghazi, Mainz'ı mahkemeye verdi

Filistin Almanya Bundesliga
Filistin'e desteği nedeniyle sözleşmesi feshedilen Anwar El Ghazi, Mainz'ı mahkemeye verdi

Hollandalı futbolcu Anwar El Ghazi, Filistin'e destek verdiği gerekçesiyle sözleşmesini fesheden Bundesliga ekibi Mainz 05'i mahkemeye verdi.

Almanya Bundesliga ekiplerinden Mainz 05 geçtiğimiz günlerde Filistin'e destek verdiği gerekçesiyle Hollandalı futbolcusu Anwar El Ghazi'nin sözleşmesinin feshedildiğini açıklamıştı.

Anwar El Ghazi, Alman temsilcisinin kendisine karşı aldığı bu karar karşısında mahkemeye gitme kararı aldı.

Alman basınından Bild'de yer alan habere göre; 28 yaşındaki oyuncunun Mainz İş Mahkemesi'ne giderek, Mainz 05'in kendisinin kontratına haksız bir şekilde son verdiği gerekçesiyle davacı olduğu belirtildi.

Anwar El Ghazi ile Mainz 05'in ilk olarak 6 Aralık Çarşamba günü bir uzlaştırma görüşmesinde bir araya geleceği bildirildi.

İlk adımın Mainz 05'in El Ghazi ve avukatına sözleşme feshinin nedenleri açıkça belirtmesi olduğu, daha sonraki aşamada ise sözleşme feshinin haklı mı yoksa haksız mı olduğunun araştırılacağı ifade edildi.

Alman basınında yer alan haberlerde El Ghazi'nin kontranın 2.5 milyon euro değerinde olduğu ve mahkemenin vereceği kararın beklenmesi gerektiği hatırlatıldı.

NE OLMUŞTU?

Almanya Bundesliga ekiplerinden Mainz 05, Filistin'e destek verdiği için daha önce kadro dışı bıraktığı futbolcusu Anwar El Ghazi'nin sözleşmesini feshetti.

Kulüpten yapılan açıklamada, 28 yaşındaki Fas asıllı Hollandalı futbolcunun sosyal medyadaki yorum ve paylaşımlarının ardından sözleşmesinin feshedildiği kaydedildi.

Mainz, El Ghazi'nin sözleşme fesih haberini duyurduğu X'te paylaşımını yorumlara kapattı.

Kaynak: Haber Global TV