Ferrari'nin acı günü: Efsane hayatını kaybetti

İtalya Formula 1 2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Ferrari'nin acı günü: Efsane hayatını kaybetti

Ferrari ve Formula 1 dünyası, Maranello'nun tarihi figürü ve sahibi Enzo Ferrari'nin sağ kolu Mauro Forghieri'nin vefatının yasını tutuyor.

1935'te Modena'da doğan Mauro Forghieri, 1962'den 1984'e kadar yirmi yılı aşkın bir süre Ferrari'nin teknik müdürlüğünü yaptı. Büyük bir tasarımcı ve yenilikçi olarak bilinen Forghieri, 1980'lerin sonunda Lamborghini ve Bugatti'de çalışmak üzere Ferrari'den ayrılmıştı.

Sportal'in haberine göre Ferrari'nin eski başkanı Luca Cordero di Montezemolo, 87 yaşında hayata veda eden Maranello takımının tarihi teknik sorumlusu Mauro Forghieri'yi İtalyan Haber Ajansı Ansa'ya şöyle anlattı:

'Mauro Forghieri ile sadece tüm dünyada takdir edilen en büyük İtalyan teknisyenlerden biri değil, aynı zamanda harika yılları ve unutulmaz sportif başarıları paylaştığım bir dostum ve işbirlikçim de hayata veda etti."

Lapo Elkann da Forghieri'yi saygıyla andı: 'Ferrari en parlak beyinlerinden birini kaybetti. Tüm dünyada gurur duyulacak mühendislerden biri".

Forghieri'nin Ferrari'de çalıştığı yıllarda babası Graham Lotus ile Dünya Şampiyonluğu kazanan eski sürücü Damon Hill de onu unutmadı:

"Onunla hiç tanışmadım ama adı efsanevi. Merhaba Bay Forghieri ve teşekkür ederim"

Mauro Forghieri, 1962-71 ve 1973-84 yılları arasında Ferrari'nin teknik müdürlüğünü üstlenmişti. Onun döneminde Ferrari 54 yarış kazanmış, pilotlarda 4, takımlarda ise 7 kez dünya şampiyonu olmuştu.

 

Kaynak: Diğer

Ferrari hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler Formula 1 F1